Χιονίζει στα ορεινά της Καρδίτσας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής το νομό μας δίνοντας κατά τόπους βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα 850μ. και άνω έχοντας δημιουργηθεί ήδη χιονόστρωση ενώ σημαντικά περισσότερο (15-20 εκατ.) είναι το ύψος του χιονιού στους αυχένες της Αργιθέας. Στα συγκεκριμένα σημεία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες από τους οδηγούς με τον αποχιονισμό των δρόμων να είναι σε εξέλιξη από τα μισθωμένα οχήματα.

Στα υπόλοιπα χαμηλότερα τμήματα του νομού σημειώνονται βροχοπτώσεις με την περιοχή του Μουζακίου να έχει δεχθεί σημαντικά ύψη νερού (38 χιλ) από την έναρξη των φαινομένων, περί τα 27 χιλ. η Πεζούλα, περί τα 18 χιλ. το Σμόκοβο και 14 χιλ. η Καρδίτσα σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροκοπείου.

Τα φαινόμενα θα συνεχισθούν με λιγότερη ένταση μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα με τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν ενδεχομένως λίγο χαμηλότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.