Έντονη αντίδραση κατοίκων στον επανέλεγχο μικρού αριθμού πλημμυρισμένων σπιτιών

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Μαραθέας προκάλεσε η πληροφορία ότι οι επιτροπές ελέγχου που ήρθαν στον οικισμό, θα επανεξέταζαν μόνο 53 από τα 300 σπίτια σε Μαραθέα και Κόρδα.

Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παπαευαγγέλου τα πρώτα κλιμάκια που είχαν έρθει, χαρακτήρισαν όλα τα σπίτια πράσινα, τονίζοντας όμως ότι θα επανέλθουν και θα υπάρξει ενδελεχής επανέλεγχος σε όλα.

Σήμερα όμως, συνέχισε, που ήρθαν τα κλιμάκια για τον επανέλεγχο, μας είπαν ότι θα γίνει μόνο σε 53 από τα 300 σπίτια. Σαφώς και τα 53 έχουν ζημιές, πρόσθεσε, αλλά ζημιές έχουν και όλα τα υπόλοιπα. Είμασταν «κόκκινη περιοχή», μπήκε 2 μέτρα νερό μέσα στα σπίτια και αυτοί μας λένε ότι είναι κατοικήσιμα, χωρίς καν να τα ελέγξουν υπογράμμισε ο κ. Παπαευαγγέλου.

Γι’ αυτό και δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν ελέγχους υπό αυτές τις προϋποθέσεις, αφήνοντας δηλαδή εκτός εκατοντάδες σπίτια με μεγάλα προβλήματα. Δεν ξέρω ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις και με ποια λογική, πρόσθεσε, αλλά είναι ασέβεια προς τους ανθρώπους που καταστράφηκαν από την πλημμύρα.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μας είπε ότι έχουν ενημερωθεί δήμαρχος, βουλευτές και όλοι οι αρμόδιοι και περιμένουμε το υπουργείο να αντιδράσει όπως οφείλει.

Τέλος, σημείωσε πως την πρώτη συνδρομή των 6.000 ευρώ δεν την έχει λάβει ούτε το 20% των κατοίκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.