«Έτσι θα πλησιάσουμε την πολυπόθητη πλήρη ανοσία της κοινότητας στο 80-85%»

Ο εμβολιασμός πρέπει να προωθηθεί με κάθε τρόπο στην Ελλάδα, είναι η άποψη του Λαρισαίου καθηγητή Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέα Γραβάνη, ο οποίος με νέα ανάρτησή του, αναφέρεται στις ενέργειες που θα βοηθούσαν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Μάλιστα ο κ. Γραβάνης εξηγεί πως μόνο έτσι η χώρα θα φτάσει στην πολυπόθητη πλήρη ανοσία της κοινότητας στο 80-85%.

Δείτε τα όσα έγραψε:

“ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
“Μέχρι στιγμής έχουμε περίπου 40% εμβολιασμένους με την 1η δόση που γνωρίζουμε τεκμηριωμένα επιστημονικά ότι παρέχει προστασία 50-80% για 2-3 μήνες. Επίσης, περίπου 10% έχει έρθει σε επαφή με τον ιό και έχει αναπτύξει ανοσία τουλάχιστον για 6 μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο), τεκμηριωμένα επιστημονικά. Εμβόλια έρχονται πλέον σε αφθονία (μέχρι τον Ιούλιο 7,2 εκατομμύρια δόσεις) και πρέπει να χρησιμοποιούν πάραυτα ώστε τον Ιούλιο να έχουμε πλησιάσει το 70% της ανόσιας 1ης δόσης (εμβολιασμός άλλων 2-3 εκατομμυρίων) συν το 10-12% φυσικής ανοσίας λόγω λοίμωξης. Ενέργειες που θα βοηθούσαν να το πετύχουμε:

-οι ιδιώτες γιατροί να αναλάβουν την ενημέρωση, κινητοποίηση και εμβολιασμό των ασθενών και οικογενειών τους στα ιατρεία τους, ιδιωτικές κλινικές.

-οι ΥΠΕ Υγείας να καταγράψουν τους ανήμπορους να μετακινηθούν και να τους εμβολιάσουν με κινητά συνεργεία υγειονομικών στο σπίτι.

-οι νεολαίες των κομμάτων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα αθλητικά σωμάτια να ενημερώσουν, κινητοποιήσουν τα μέλη τους να εμβολιαστούν. Έχω εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των νέων μας, μας βάζουν τα γυαλιά με την δυναμική συμμετοχή στον εμβολιασμό, παρά του ότι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τον ιό.

-η Πολιτεία να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Το φθινόπωρο είναι αργά. Είναι οξύμωρο να εμβολιάζονται άμεσα υποχρεωτικά οι ΕΜΑΚ και όχι οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με τον ιό καθημερινά!

-τον Σεπτέμβριο εμβολιασμός των παιδιών 12-16 ώστε να πλησιάσουμε την πολυπόθυτη πλήρη ανοσία της κοινότητας στο 80-85%. Τα παιδιά κινδυνέουν πολύ λιγότερο, όμως επιστημονικά διαπιστωμένα πλέον μεταδίδουν τον ιό. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν τον Οκτώβριο με φυσική παρουσία και με ασφάλεια”.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.