Ευρωπαϊκή διάκριση για Τρικαλινή μαθήτρια

Το 1ο βραβείο ανάμεσα σε 91 διαγωνιζομένους

Η αγάπη της για τα γαλλικά και η όρεξή της να συμμετέχει σε σχολικούς διαγωνισμούς οδήγησαν τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων Θεοδώρα Πλιάτσικα στον ετήσιο μεταφραστικό διαγωνισμό «Juvenes Translatores», όπου κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 91 διαγωνιζομένους από 21 σχολεία της Ελλάδας και να είναι η ελληνίδα νικήτρια του διαγωνισμού.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, μου ήρθε κάπως ξαφνικό. Πάντα μου άρεσαν τα γαλλικά και γενικότερα η γαλλική κουλτούρα. Βέβαια τώρα δεν μπορώ να σας πω ότι χαίρομαι την επιτυχία μου, γιατί είμαι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου και διαβάζω αρκετά» λέει στο «Βήμα» η 17χρονη μαθήτρια, συμπληρώνοντας ότι «το κείμενο που μετέφρασα ήταν ένας διάλογος μεταξύ φίλων για το αν είναι καλό να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Το επίπεδο του κειμένου δεν ήταν τόσο δύσκολο. Ο λόγος του ήταν καθημερινός. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε δεν ήταν να μεταφράσουμε λέξη προς λέξη το κείμενο, αλλά να μεταδώσουμε το νόημα και τα συναισθήματα που ένιωθαν τα δύο πρόσωπα του κειμένου».

Η ίδια έχει συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς και όπως λέει είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Αριστη μαθήτρια και σημαιοφόρος του σχολείου προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, έτσι εφέτος δεν θα έχει τον χρόνο να συμμετάσχει σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν είχε προετοιμαστεί σχεδόν καθόλου: «Εφόσον είδα ότι συμπεριλαμβάνονται τα γαλλικά, είπα από μέσα μου ότι σίγουρα θα συμμετάσχω σε αυτόν τον διαγωνισμό και έτσι τυχαία δήλωσα συμμετοχή. Δεν μπήκα με τη σκέψη ότι θα νικήσω. Για αυτόν τον διαγωνισμό δεν είχα προετοιμαστεί, απλά πήγα εκείνη την ημέρα και έγραψα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων συμμετέχει στον εν λόγω διαγωνισμό. Αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο, ενώ τρεις ακόμα μαθητές, από τους πέντε που εκπροσώπησαν το σχολείο ξεχώρισαν για την ποιότητα της μετάφρασής τους και τιμήθηκαν με ειδική μνεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.