Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία δεν έχει ούτε περιουσία, ούτε χρήματα»

«Δεν έχει περιουσία η Εκκλησία, ούτε χρήματα» τόνισε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης.

«Δεν έχει πλούτο η Εκκλησία. Αυτά έρχονται και παρέρχονται. Ο πλούτος της Εκκλησίας, είναι η Αλήθεια της, είναι η διδασκαλία της, είναι η ικανότητά της να σώζει τον άνθρωπο, να τον κάνει άγιο και να τον ανεβάζει στον ουρανό», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος που προεξήρχε του εορτασμού των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελο Αχίλλιο Τσούτσουρα και αρκετούς κληρικούς της μητροπόλεως, επεσήμανε πως «Δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν, ότι στα θέματα της πίστεως, δεν χωράει συγκατάβαση. Η πίστη, δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης. Για αυτό υπάρχει η Εκκλησία για να την διατηρεί, όπως της παραδόθηκε από το Χριστό και με την σειρά της, να την διδάξει μέσω των ιερέων της στο λαό του Θεού, ώστε να καταρτιστούν οι επόμενες γενεές και να συνεχιστεί έτσι η πνευματική ζωή και η πορεία της εκκλησίας».

Αναφερόμενος στη ζωή των δυο τιμωμένων Αγίων, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «Διακρίθηκαν τόσο πολύ γιατί κήρυξαν τον Χριστό ως τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο και δεν ανέχτηκαν μεσοβέζικες λύσεις στο πρόσωπο του Χριστού», ενώ έκλεισε λέγοντας πως «Η νίκη της Εκκλησίας, δεν είναι να εξαφανίσει τους κακούς, αλλά να τους κάνει να μετανοήσουν».

Να σημειωθεί ότι την παραμονή της εορτής ο κ. Ιερώνυμος χειροθέτησε σε πνευματικό τον αρχιμανδρίτη Ανατόλιο Παπαναγιώτου.

Τέλος, ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Βησσαρίων Αγορίτσας εκ μέρους όλων, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο, που κόσμησε με την Αρχιερατική του παρουσία την ιερά πανήγυρη της ενορίας.

Από τη Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.