Καταπέλτης οι Μηχανοδηγοί για την αλλοίωση ηχητικών για τα Τέμπη

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης περί διαρροής μονταρισμένων ηχητικών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, για να καλλιεργηθεί η θεωρία του “μοναδικού ανθρώπινου λάθους”.

Για προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών “ακόμα και σε όσους δεν ζουν” από την πρώτη κιόλας ημέρα, κάνουν λόγο οι Μηχανοδηγοί, με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής” που φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη Λάρισας με τον οδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που δημοσιεύει η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου -όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε ηχητικό ντοκουμέντο- δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία αλλά τοπικό συρμό που κινήθηκε κανονικά.

Αυτό είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, με το δημοσίευμα να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της αφού, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η διαρροή μονταρισμένων ηχητικών, λίγο μετά το έγκλημα, έγινε για να καλλιεργηθεί η θεωρία του “μοναδικού ανθρώπινου λάθους”.

Λίγες ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train Κώστας Γενιδούνιας, είχε τονίσει ότι τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν υποστεί “κοπτοραπτική”, χαρακτηρίζοντας επιλεκτικές, τις διαρροές ηχογραφημένου υλικού με επικοινωνίες του μηχανοδηγού του μοιραίου intercity με τον σταθμάρχη Λάρισας.

“Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους, για να πούνε στους ανθρώπους ότι “φταίτε μόνο εσείς”. Επειδή εμείς έχουμε ενημερώσει, έχουμε ειδοποιήσει, έχουμε στείλει εξώδικα και έχουμε κάνει κινητοποιήσεις και κανείς ποτέ δεν μας έβλεπε και δεν ζήτησε την τελευταία περίοδο να μας δει, βλέπουμε ένα ηχητικό να βγαίνει 10 ώρες μετά το δυστύχημα και αρχίζουν εκεί να εξυφαίνονται σενάρια“, είχε πει μεταξύ άλλων μιλώντας στο MEGA.

Στην ανάρτησή τους, οι μηχανοδηγοί θέτουν μια σειρά ερωτημάτων, μεταξύ άλλων γιατί υπήρχε καθυστέρηση της παράδοσης των ηχητικών και ενώ κορυφαία στελέχη του ΟΣΕ λένε ότι η αφαίρεσή τους έγινε παρουσία αστυνομικού, ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά, αλλά και γιατί αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες.

Παράλληλα, ζητούν την παραίτηση του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί λίγες ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών μεταβατικά στη θέση αυτή, αλλά παραμένει επικεφαλής του Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης:
Το σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας Βήμα, επιβεβαιώνει τα όσα δημόσια δήλωνε το Σωματείο μας λίγες ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών για την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών λίγες ώρες μετά το έγκλημα, για να καλλιεργηθεί η θεωρία του “μοναδικού ανθρώπινου λάθους”.

Αποδεικνύεται ότι από την πρώτη ημέρα υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών ακόμα και σε όσους δεν ζουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, για όσα ακούστηκαν από χείλη που δεν ντράπηκαν να κατηγορήσουν τον νεκρό συνάδελφο μας Κουτσούμπα Γιώργο για δήθεν σοβαρά προβλήματα υγείας και όταν γνώριζαν ότι ετήσια περνούσε ΕΠΙΤΥΧΩΣ τις προβλεπόμενες -αυστηρές- ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλει η κοινοτική οδηγία για τους μηχανοδηγούς, που εντάχθηκε στην χώρα με τον Νόμο 3911 το 2011.

Τα ερωτήματα όμως ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ
1. Ο ΟΣΕ οφείλει να απαντήσει ΑΜΕΣΑ αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το Βήμα και αν τα ηχητικά παραδόθηκαν στην Αστυνομία, 3 ημέρες μετά! Αν ισχύει αυτό ΓΙΑΤΙ υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και ΕΝΩ κορυφαία στελέχη του ΟΣΕ δήλωναν ότι η απομάστευση έγινε παρουσία αστυνομικού που επισκέφθηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού.

2. Ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Σήμερα (ΤΩΡΑ) οφείλει να δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Αν δεν έχει κάνει τελικά έρευνα, οφείλει να παραιτηθεί.

3. Γιατί η διερεύνηση για το έγκλημα, δεν έγινε από την πρώτη ημέρα από Ανεξάρτητη Αρχή με την παρουσία και συμμετοχή εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό.

4. Γιατί αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Ξιφαράς (που παραμένει στην θέση του μετά τα Τέμπη!), ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Σπηλιόπουλος, οι εμπειρογνώμονες που έβγαλαν το πόρισμα της Δικαιοσύνης και άλλοι.

EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι το Σωματείο μας ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ τον ΑΓΩΝΑ για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών προκειμένου να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για όσους ευθύνονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί.

Πηγή: news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.