Κώστας Αγοραστός- Βασίλης Τσιάκος οι πρώτοι υποψήφιοι της ΝΔ

Με την επίσημη ανακήρυξη υποψηφιότητας του Βασίλη Τσιάκου για τη θέση του Δημάρχου Καρδίτσας, αλλά και με την επιλογή στήριξης εκ νέου στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εγκαινίασε η ΝΔ την προεκλογική περίοδο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, χθες το βράδυ από την Καρδίτσα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, του ξενοδοχείου Κιέριον, δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα εκκίνησης για τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, από τα στελέχη της ΝΔ, που βρέθηκαν σήμερα στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα οι Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας ΚΟ ΝΔ- βουλευτής Καρδίτσας, Ηλίας Γεωργαντάς υπεύθυνος του Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Σπύρος Ταλιαρούδος πρ. Υφυπουργός Παιδείας και Υπεύθυνος Εκλογικού Αγώνα ν. Καρδίτσας και Κώστας Τζανακούλης, πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων αποτέλεσαν το πάνελ της αποψινής εκδήλωσης.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές έστειλαν μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του Βασίλη Τσιάκου, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορά στην ανάγκη ενότητας, καθώς και στο γεγονός ότι οι όποιες πικρίες των όποιων στελεχών θα πρέπει να μείνουν στην άκρη (ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό είχε δώσει συνέντευξη τύπου όπου έκανε γνωστή την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για το θώκο του δημάρχου Καρδίτσας), δεδομένου ότι δεν περισσεύει κανένας στο μεγάλο κόμμα της ΝΔ και ότι όλοι θα αξιοποιηθούν.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επικίνδυνη κυβέρνηση, για κυβέρνηση παρακμής, η οποία ήρθε η ώρα να ανατραπεί και ο μόνος εγγυητής της υπεύθυνης αλλαγής που χρειάζεται η χώρα, μπορεί να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μάχη των τριπλών εκλογών εθνικών, αυτοδιοικητικών και για την ευρωβουλή, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει υπεύθυνα τη μάχη, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα του Βασίλη Τσιάκου, είπε ότι είναι «τεκμήριο» και είναι το πρόσωπο που ενώνει.

Ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε παντού καθημερινά και το μεγάλο μας όπλο είναι η συνεργασία». Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Βασίλη Τσιάκο.

Ο Κώστας Τζανακούλης, πρώην δήμαρχος Λαρισαίων κατόπιν μίλησε για την ανάγκη να αλλάξει σύντομα η κυβέρνηση και ο «Κλεισθένης» που φέρνει πρωτόγνωρες στρεβλώσεις. Ευχήθηκε στον Βασίλη Τσιάκο να μην χρειαστεί να κάνει «παζαρέματα» αν και δεν τα χρειαστεί, συμπλήρωσε.

Ο Ηλίας Γεωργαντάς, επικεντρώθηκε στην κριτική στην κυβέρνηση, ευχήθηκε οι ημέρες της κυβέρνησης για είναι ολίγων εβδομάδων και κάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και τους συγκεντρωμένους φίλους της ΝΔ να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην μάχη των εκλογών.

Ο Σπύρος Ταλιαδούρος σύντομος και περιεκτικός τόνισε ότι οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές ξεκινάνε από την Καρδίτσα, για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, ενώ συμπλήρωσε ότι ο αγώνας θα δοθεί με ενότητα για την μεγάλη προοπτική της νίκης

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος άνοιξε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα δοθεί ο αγώνας για να γίνει «μπλε» η Θεσσαλία, ενώ σε ότι αφορά το νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «τερατούργημα» το οποίο θα καταργήσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι η πρώτη μεγάλη μάχη είναι αυτή των εθνικών εκλογών και ότι η ΝΔ θα είναι ο εγγυητής της νέας πορείας που έχει ανάγκη η χώρα. Σε ότι αφορά το θέμα των υποψηφιοτήτων Αγοραστού και Τσιάκου είπε ότι είναι επιλογή του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι οι αποφάσεις του κόμματος λαμβάνονται για να εφαρμόζονται. Κλείνοντας και απευθυνόμενος στον κ. Τσιάκο είπε χαρακτηριστικά «θα μας βγάλεις ασπροπρόσωπους»

Ο Βασίλης Τσιάκος, ως υποψήφιος Δήμαρχος φανερά συγκινημένος άνοιξε την ομιλία του κάνοντας λόγο για σημαδιακή ημέρα, παραλληλίζοντας τα 44 χρόνια της ΝΔ με την σημερινή στήριξη στο πρόσωπό του. Εν συνεχεία έκανε αναφορά στην τιμή που του έκανε ο Κώστας Αγοραστός το 2010, στις πολλές εμπειρίες και στην σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη της Καρδίτσας, για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Κατόπιν αναφέρθηκε στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι συνειδητά κάποιοι την απαξιώνουν, ενώ ο ρόλος της είναι ουσιαστικά αναπτυξιακός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και άποψη πάνω σε όλα τα θέματα και οι πολίτες εκείνο που διεκδικούν είναι η κοινή συνισταμένη. Τόνισε ότι σ αυτή τη μάχη «δεν περισσεύει κανένας», ενώ σε ότι αφορά το προεκλογικό πρόγραμμα του, αυτό θα συνδιαμορφωθεί με όλους τους συνεργάτες του συνδυασμού του στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ert.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.