Λάρισα: Λύση για γραμμές, αλλιώς κατάληψη

Σύσκεψη μεταξύ των υπευθύνων του Δήμου Λαρισαίων, με τη συμμετοχή των κατοίκων, για την επίλυση των προβλημάτων της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης μιλώντας για τα προβλήματα τόνισε ότι μετά από μια προεργασία το καλοκαίρι έχουν επισημανθεί και δρομολογηθεί τα προβλήματα και αναμένεται λαϊκή συνέλευση με τους κατοίκους για την επίλυση τους. Ο κ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση στο θέμα της ασφαλούς διέλευσης από τις γραμμές στην περιοχή. Παράλληλα, αποκάλυψε και το σχεδιασμό του ΟΣΕ, ο οποίος προβλέπει την υπογειοποίηση των γραμμών από το σταθμό της Λάρισας έως και την έξοδο μετά τη Νέα Σμύρνη.

Σε περίπου ενάμιση μήνα θα υπάρχει το πόρισμα για το τι θα πράξει ο ΟΣΕ. Για την υπογειοποίηση, όμως, θα χρειαστεί μελέτη σκοπιμότητας και αναζήτηση πόρων για την χρηματοδότηση. Το έργο θα έχει ορίζοντα εξαετίας.

Άμεσες λύσεις ζητούν οι κάτοικοι
Μιλώντας κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Νίκος Παϊτέρης, Πρόεδρος των Ρομά της περιοχής, σημείωσε πως οι κάτοικοι θέλουν άμεση λύση καθώς τα παιδιά τους παίζουν στις γραμμές και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος νέου δυστυχήματος.

Μάλιστα προειδοποίησε τον ΟΣΕ ότι αν δεν δρομολογήσει λύση εντός της εβδομάδας τότε οι κάτοικοι θα αποκλείσουν τις γραμμές.

Για την υπογειοποίηση συμφώνησε αλλά σημείωσε με νόημα ότι η επίλυση δεν μπορεί να περιμένει άλλα έξι χρόνια.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.