Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Με αφορμή τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας επισημαίνει τα εξής:

«Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας υπήρξε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν καίρια προβλήματα που αφορούν τον κτηνοτροφικό κλάδο και προβληματίζουν πολλούς κτηνοτρόφους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας είναι η μη καταβολή ακόμα των κοινοτικών ενισχύσεων που έπρεπε να είχαν καταβληθεί μέχρι τέλους του 2023. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να έχουν πρόβλημα τόσο με το τάισμα των κοπαδιών όσο και την οικονομική επιβίωσή τους. Καταθέσαμε, επίσης, στον υφυπουργό τους έντονους προβληματισμούς πολλών κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με το μέτρο 5.2 το οποίο βλέπουμε να μην υλοποιείται. Ένα ακόμη μεγάλο θέμα που θέσαμε είναι το θέμα των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, εξοπλισμό και άλλα που στην θεομηνία Daniel υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων τόσο στη φέτα όσο και στα αμνοερίφια κατά την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα και τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κτηνιάτρων. Υπήρξε έντονη επισήμανση στον υφυπουργό ότι η υπομονή του κτηνοτροφικού κόσμου έχει εξαντληθεί και η άμεση λύση των προβλημάτων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφερόμενος στις πληρωμές τοποθετήθηκε λέγοντας ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις μαζί με την συνδεδεμένη θα γίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου. Σε ότι αφορά το μέτρο 5.2 ζήτησε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τις οποίες θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες. Στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους μας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για την πληρωμή είναι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Τέλος για τους ελέγχους τόνισε ότι συνεχίζονται τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια.

Στην συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπαλούκας, ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Ελασσόνας Γιάννης Κουκόλης τα μέλη Νίκος Παλάσκας και Γιάννης Μπαρδανίκας και ο τεχνικός σύμβουλος Γιάννης Κόκουρας.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.