Μεγάλο το ενδιαφέρον στο σεμινάριο για την ανάπτυξη του παιδιού από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα

Εισηγητές ήταν δύο εξαιρετικά έμπειροι και καταρτισμένοι επιστήμονες, η κα. Τζιμούλη Μαρία και ο κ. Συγκούνας Γιώργος.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με επιτυχία για τους φοιτητές Εργοθεραπείας του campus στη Λάρισα (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας) σεμινάριο με θέμα τη «Λειτουργική ανάλυση της τυπικής ανάπτυξης από την γέννηση έως τη σχολική ηλικία».

Πιο συγκεκριμένα, στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν με εξειδικευμένο και διεπιστημονικό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης των παιδιών, καθώς και θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, μέσα από σύγχρονες και ειδικά διαμορφωμένες μεθόδους. Επιπλέον, οι φοιτητές απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τις κινητικές, γνωστικές, επικοινωνιακές και συναισθηματικές ικανότητες που αναπτύσσουν σε κάθε έτος τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκαν και για συμπεριφορές που σχετίζονται με διαφορετικές διαγνώσεις (αυτισμός, εγκεφαλική παράλυση κ.α.). Το σεμινάριο συνοδεύτηκε με προβολή βίντεο και διαδραστική συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας επιπλέον όψεις και εκφάνσεις της ανάπτυξης του παιδιού.
Εισηγητές του σεμιναρίου υπήρξαν δύο εξαιρετικά καταρτισμένοι επιστήμονες, η κα. Τζιμούλη Μαρία, Εργοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης από το University of Southern California (USC) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και με πλούσια εμπειρία στην αποκατάσταση παιδιών με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές, και ο κ. Συγκούνας Γιώργος, Ψυχολόγος, με εκπαίδευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ο οποίος διατηρεί κέντρο Ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και συμβουλευτικής για παιδιά με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές.

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σαν κι αυτές προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και εφόδια στους φοιτητές, για να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στον κλάδο που επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν σημαντικά στηρίγματα για την τοπική κοινωνία της Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.