Μυστήριο με κλοπή 4.600 λιρών κρυμμένων κάτω από τόνους καυσόξυλων – Η κουνιάδα και ο Παλαιοκώστας

Θρίλερ με κρυμμένο θησαυρό στα Τρίκαλα. Κάτω από καυσόξυλα βρίσκονταν 4.600 λίρες με την υπόθεση να φτάνει στα δικαστήρια.

Οι 4.600 λίρες που, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αποκτήθηκαν από τις εμπορικές δραστηριότητες 76χρονου επιχειρηματία στα Τρίκαλα έως το 1973. Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος για πολλά χρόνια σε βαρέλι με καυσόξυλα, όμως, στις 8 Μαρτίου 2011 κλάπηκαν.

Από τότε μέχρι σήμερα, η υπόθεση εξακολουθεί να εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, όπου αντιπαρατίθενται δύο οικογένειες της πόλης, αποκαλύπτει το onlarissa.gr.

Στο Πενταμελές Εφετείο, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης μεταξύ συγγενών, οι οποίες κορυφώθηκαν στη διάρκεια απολογίας της 68χρονης κατηγορουμένης. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο κάθεται η 68χρονη κουνιάδα του επιχειρηματία, κατηγορούμενη για διακεκριμένη κλοπή αξίας άνω των 120.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, όπως και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τρίκαλα: «Μου έλεγε ότι τις λίρες είχε κλέψει ο Παλαιοκώστας»
Στη δίκη ακούστηκε ο ισχυρισμός της κουνιάδας του 76χρονου ότι η κλοπή των λιρών έγινε από τον καταζητούμενο από την ΕΛ.ΑΣ., Παλαιοκώστα…

Στο μεταξύ, ερωτηθείς ο 76χρονος από την πρόεδρο του δικαστηρίου γιατί επέλεξε να κρύψει τόσες λίρες κάτω από τα καυσόξυλα και μάλιστα στο πατρικό, ενώ κατοικούσε στην Αθήνα, ο ενάγων τόνισε πως «δεν ήθελα να το ξέρουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι στη Λάρισα», όπου ζούσε τότε, προσθέτοντας ότι επέλεξε να τις έχει εκτός τραπεζών, έχοντας την αίσθηση της μεγαλύτερης ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το 2019 η κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη, καθώς της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.