Nέες προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού με το νέο Fashion City Outlet

Ένας νέος, μοναδικός προορισμός για τους επισκέπτες της Θεσσαλίας προστέθηκε τον Νοέμβριο στον τουριστικό χάρτη της Λάρισας. Πρόκειται για το Fashion City Outlet, το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην περιοχή, που προσφέρει μερικές από τις πιο δημοφιλείς διεθνείς μάρκες μόδας σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις κανονικές, όλο τον χρόνο. Και όχι μόνο: διαθέτει τον πρώτο κινηματογράφο Village Cinemas στη Λάρισα με τρεις αίθουσες, τεράστιο παιδότοπο Volta Fun Town 1.000 τ.μ., και σειρά εστιατορίων και καφέ που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Το Fashion City Outlet είναι ο νέος must προορισμός της περιοχής και αναμένεται να προσελκύσει τόσο τους κατοίκους της Λάρισας και των γειτονικών περιοχών, όσο και Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Θεσσαλίας που θέλουν να συνδυάσουν το ταξίδι τους με «έξυπνες» αγορές, ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι τα εκπτωτικά κέντρα τύπου outlet είναι πόλος έλξης ντόπιων και τουριστών σε όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν εκπτωτικά καταστήματα στις διακοπές τους για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους με ποιοτικά είδη προηγούμενων σεζόν σε χαμηλότερες τιμές. Άλλωστε, όλο και περισσότερο, τα εκπτωτικά κέντρα φιλοξενούν γνωστές διεθνείς μάρκες και εμπλουτίζουν την προϊοντική τους γκάμα με κομψές επιλογές για κάθε περίσταση και για κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ, ταυτόχρονα, δίνουν τη δυνατότητα στους τουρίστες να ανακαλύψουν τοπικές μάρκες και προϊόντα, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις τοπικές επιχειρήσεις και τους τοπικούς παραγωγούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα εκπτωτικά κέντρα αναφέρονται στους τουριστικούς οδηγούς ως σημεία ενδιαφέροντος, μαζί με μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, θέατρα κ.ά.. Αλλά και περιλαμβάνονται σε «πακέτα» διακοπών που προσφέρονται από τουριστικά πρακτορεία ή σε συνεργασία με ξενοδοχεία της περιοχής. Οι ταξιδιώτες αναζητούν ευχάριστες εμπειρίες για να απολαύσουν μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά τους και μια από αυτές είναι τα ψώνια σε μοντέρνους χώρους που προσφέρουν πλήθος επιλογών. Πόσο μάλλον αν αυτές συνδυάζονται με διαφορετικά εστιατόρια, καφέ και ψυχαγωγία για όλους, όπως τις τελευταίες ταινίες και παιχνίδια για τους μικρούς της παρέας.

Το νέο Fashion City Outlet είναι μια ακόμη ευκαιρία για τη Λάρισα, αλλά και τη Θεσσαλία ευρύτερα, που θα ενισχύσει την προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Η πόλη, γνωστή για την αγάπη της για τη μόδα, μπορεί να αναδειχθεί ως ένας ακόμη προορισμός «καταναλωτικού τουρισμού» στην καρδιά της Ελλάδας. Και να προσελκύσει, στη συνέχεια, ακόμη περισσότερους εμπόρους και επιχειρήσεις στην περιοχή, δίνοντας ακόμη περισσότερες επιλογές στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Είναι άλλωστε γεγονός ότι οι ταξιδιώτες που συνδυάζουν τις διακοπές τους με αγορές σε εκπτωτικά κέντρα δαπανούν συνολικά αρκετά περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, υπολογίζεται ότι ξοδεύουν σχεδόν τα διπλά από τον μέσο τουρίστα. Αλλά και στην Ελλάδα, εκπτωτικά κέντρα όπως το McArthur Glen στην Αττική προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Κάποιοι από αυτούς, κυρίως Έλληνες και Κύπριοι, σχεδιάζουν το ταξίδι τους με πρωταρχικό στόχο να κάνουν τις αγορές τους στο συγκεκριμένο εκπτωτικό κέντρο.

Και, φυσικά, δεν μένουν μόνο εκεί. Επισκέπτονται, παράλληλα, τις κοντινότερες πόλεις αυθημερόν ή και για περισσότερο για να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, να διασκεδάσουν με την παρέα τους στα καφέ και τα μπαρ της περιοχής και να ανακαλύψουν την ιστορία και τις ιδιαίτερες ομορφιές της. Ενισχύουν, έτσι, την τοπική οικονομία, αλλά και εμπλουτίζουν το μωσαϊκό της πόλης με νέες ψηφίδες, δίνοντάς της ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Το νέο Fashion City Outlet είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης του τόπου μας και δεν πρέπει επ’ ουδενί να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.