O δήμαρχος εξηγεί γιατί τα Τρίκαλα απέκτησαν το δικό τους «Bitcoin»

Σε άλλη μία καινοτομία προχώρησαν τα Τρίκαλα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ετοιμάζει ένα νέο «ψηφιακό νόμισμα “αγάπης”», όπως το αποκάλεσε, το οποίο θα λέγεται Tricoin.

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «νόμισμα» επιβράβευσης των πολιτών που συμμετέχουν σε δράσεις, οι οποίες συνδέονται με στόχους του Δήμου.

Όπως είπε, το Tricoin αποτελεί έναν τρόπο μέτρησης της εμπιστοσύνης και της σχέσης του πολίτη με την πόλη του, τα Τρίκαλα. «Θέλουμε να φέρουμε τους δημότες πιο κοντά στον Δήμο. Να κάνουν ανακύκλωση, να ασχολούνται με την πόλη και να ενημερώνουν για τα προβλήματά της, να συμμετέχουν σε προγράμματα ευεξίας, να κάνουν εθελοντισμό. Αυτά όλα εμείς θέλουμε να τα ανταποδώσουμε. Και αυτό θα γίνει όταν οι πόντοι που θα μαζεύονται θα μπορούν να εξαργυρόνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς θα ελέγχει ο Δήμος την όλη διαδικασία των συναλλαγών;

«Μία από τις προτάσεις που καταθέσαμε στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι για τη δημιουργία πλατφόρμας στην οποία θα εισάγονται οι πόντοι που θα μαζεύονται από τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει έλεγχος και σωστή διαχείριση των πόντων με τις ανταλλάξιμες υπηρεσίες που θα προσφέρει ο Δήμος.

Μερικές από τις ανταλλάξιμες υπηρεσίες που θα υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων

  1. Ελεγχόμενη στάθμευση,
  2. Εισιτήρια εκδηλώσεων
  3. Δημιουργία «Κοινωνικού GIS» «Χάρτης» της κοινωνικής κατάστασης των πολιτών, ειδικά ευπαθών ομάδων, για ανάλυση και γεωχωρική αποτύπωση.
  4. Σύστημα μέτρησης ευεξίας των πολιτών και της πόλης
  5. Καταγραφή και μέτρηση άσκησης, ηλεκτροπαραγωγά ποδήλατα, έξυπνες ζυγαριές, εξατομίκευση εφαρμογής για αθλούμενους/ες πολίτες με προσωποποιημένες συμβουλές άσκησης και διατροφής σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.