«Οι άνθρωποι της εστίασης δεν θα παίξουμε τον ρόλο του αστυνομικού»

Τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα μέτρα των οποίων η εφαρμογή έχει ξεκινήσει από σήμερα στον κλάδο της εστίασης σχολίασε με δηλώσεις του στο larissanet.gr ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας Βασίλης Λιάπης.

ADVERTISING

Αναφορικά με την λειτουργία μπαρ και κέντρων διασκέδασης μόνο με καθήμοενους ο κ. Λιάπης τονίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων καθώς όπως αναφέρει «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα και ανεβαίνουν ξανά τα κρούσματα. Άρα θα πρέπει να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την κατάσταση και να βοηθήσουμε ώστε να τελειώσουμε με την πανδημία».

Το στίγμα του κλάδου εξέφρασε ο ίδιος σχετικά με τον διαχωρισμό των εσωτερικών χώρων σε αμιγείς και μικτούς σε ότι αφορά την δυνατότητα να προσέλθουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες. Σημειώνεται ότι από τις 15 Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το συγκεκριμένο μέτρο με τον κ. Λιάπη να τονίζει ότι «είναι αστείο το μέτρο αυτό και δεν είμαστε εμείς ο ελεγκτικός μηχανισμός που θα μας βάλουν να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά δεν είναι η θέση μας αυτή να διαχωρίζουμε τον κόσμο. Ο κλάδος αντιδρά έντονα πάνω σε αυτό και δεν θέλει να παίξει τον ρόλο του αστυνομικού».

Σε ότι αφορά την κίνηση στις επιχειρήσεις εστίασης καταγράφεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο κ. Λιάπης τονίζει πως «ένα ακόμη κλείσιμο των καταστημάτων θα αποβεί μοιραίο». «Οι ρυθμοί είναι στάσιμοι δεν υπάρχουν τα νούμερα των προηγούμενων ετών, υπάρχει τεράστιος φόβος και στους επαγγελματίες αλλά και στους ανθρώπους, θεωρούμε ότι αν συνεχιστεί έτσι με αυτά τα μέτρα και αυτή την κατάσταση ο κλάδος πηγαίνει προς τον γκρεμό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο γ.γ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης και προσθέτει: «Ως κλάδος έχουμε υποστεί μεγάλες συνέπειες όλο αυτόν τον καιρό και με κλειστά τα μαγαζιά μας και με την μειωμένη κίνηση που υπάρχει αυτό το καλοκαίρι. Με λίγη υπομονή αυτό το καλοκαίρι ελπίζω να βγούμε από αυτόν τον λαβύρινθο του ιού».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.