Πήγαν για σκαντζόχοιρους και…βρήκαν καλώδια χαλκού

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας πέντε άνδρες και σε 20 μήνες έναν 24χρονο από περιοχή του δήμου Καρδίτσας οι οποίοι συνελήφθησαν για κλοπή καλωδίων χαλκού από επιχείρηση της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, οι έξι άνδρες συνελήφθησαν χθες (19/10) τις μεταμεσονύχτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, κατηγορούμενοι για κλοπή. Ειδικότερα, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα καλωδίων με χαλκό, συνολικού βάρους 490 κιλών, η οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρεθεί από περιοχή του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, σε σημείο όπου υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάρκα.

Όπως όμως κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο εργαζόμενος στην επιχείρηση με τα φωτοβολταϊκά, ο αριθμός των καλωδίων που λείπει από την αποθήκη ανέρχεται σε πέντε τόνους, συνολικού μήκους 77 χιλιομέτρων ενώ η χρηματική τους αξία φτάνει τα 50.000 ευρώ. Ακόμη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η επιχείρηση συνορεύει με σιδηροδρομική γραμμή και σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει περίφραξη. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει μια ανηφόρα μεταξύ των γραμμών και της εταιρείας και ενδεχομένως οι δράστες να κύλισαν από εκεί τα καλώδια για να τα φορτώσουν στα αμάξια καθώς εντοπίστηκαν κομμάτια των καλωδίων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Έτσι σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι, δικάζονταν όχι μόνο για την κλοπή των 490 κιλών αλλά για τους συνολικά πέντε τόνους καλωδίων χαλκού.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν ότι χθες το βράδυ (19/10) διασκέδαζαν σε ένα γλέντι σε περιοχή του δήμου Καρδίτσας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποφάσισαν να φύγουν ώστε να πάνε για κυνήγι σκαντζόχοιρου. Οι άνδρες, όπως κατέθεσαν, εντόπισαν τα καλώδια χαλκού στο δρόμο ανάμεσα σε σκουπίδια και αποφάσισαν να τα φορτώσουν στα αμάξια που επέβαιναν. Καθώς έφευγαν όμως διαπίστωσαν ότι κάποιος τους ακολουθεί και επειδή φοβήθηκαν αποφάσισαν να τα αφήσουν. Μετά από λίγο τους σταμάτησε η Αστυνομία και αφού τους ρώτησαν για τα καλώδια οι κατηγορούμενοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που τα άφησαν.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας τους, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους ενώ η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες πρέπει να δικαστούν μόνο για την ποσότητα των καλωδίων που βρήκαν οι αστυνομικοί και όχι για τους συνολικά πέντε τόνους που αγνοούνται από την επιχείρηση.

Τελικά το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους κατηγορούμενους για την κλοπή των πέντε τόνων και επέβαλλε στους πέντε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και στον ένα ποινή φυλάκισης 20 μηνών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Και για τους έξι η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.