Πλιάτσικο μετά τις πλημμύρες στο Βλοχό Καρδίτσας – Οι κάτοικοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Περιπολίες για να αποτρέψουν το πλιάτσικο των περιουσιών τους αναγκάζονται να κάνουν οι κάτοικοι στον κατεστραμμένο από τις πλημμύρες Βλοχό Καρδίτσας. Όπως καταγγέλλουν οι κλοπές είναι πλέον καθημερινές.

Οι κάτοικοι συνεννοούνται μεταξύ τους και με βάρδιες, προστατεύουν οι ίδιοι τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Βλοχού, «είναι αδύνατον να είναι ένα περιπολικό συνέχεια εδώ. Το κάναμε μεταξύ μας, μοιράσαμε το εικοσιτετράωρο σε τέσσερα εξάωρα, και δύο – δύο άνθρωποι, κρατάμε τη φύλαξη στο χωριό, για να μπορέσουμε να περισώσουμε, οτιδήποτε δεν έχει φύγει με την πλημμύρα».

Σύμφωνα με τους κατοίκους του κατεστραμμένου από την κακοκαιρία Daniel χωριού, τους τελευταίους δύο μήνες το μέρος λεηλατείται. Όσοι έμεναν, στο Βλοχό, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες έχουν φύγει από τις εστίες τους, με αποτελέσματα, τα κρούσματα κλοπών να είναι καθημερινά.

Οι πολίτες ζητούν τη φύλαξη του χωριού τους, καθώς όσοι έχουν μείνει πίσω, αρνούνται να το εγκαταλείψουν. Υπάρχουν όμως και οι κάτοικοι που έχουν φύγει καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Μέχρι να φτάσει η ώρα που θα ξαναμπούν στις οικίες τους, βρίσκονται σε επιφυλακή, για να προστατέψουν, ότι έχει απομείνει.

Δείτε το βίντεο



Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.