Σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας των κοινωνικών λειτουργών

Σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Π.Τ Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ΣΚΛΕ (ΝΠΔΔ) για την σημερινή 3ώρη στάση εργασίας και ώρα 12:00 – 15:00 των Κοινωνικών Λειτουργών που εργάζονται στην υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Τ.ΟΜ.Υ, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης κ.α.) επισημαίνονται τα εξής:

Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος.

Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Τ.ΟΜ.Υ, ΚΨΥ, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης κ.α.) από τη χορήγηση του επιδόματος, αποτελεί καταφανώς αδικαιολόγητη και δυσμενή διάκριση, η οποία παραβιάζει ευθέως την συνταγματική αρχή της ισότητας και την εξ αυτής απορρέουσα αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί την κοινή λογική ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που εργάζονται στο Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες επικινδυνότητας με άλλες υγειονομικές ειδικότητες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς υγειονομικό προσωπικό Γ’ κατηγορίας παρά την προσπάθειά τους να παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε πολίτες μέσα σε δύσκολες συνθήκες αυξημένης νοσηρότητας, υποστελέχωσης, ανυπαρξίας κοινωνικών παροχών και δομών αποκατάστασης.

Απέναντι στην απαξίωση σηκώνουμε το ανάστημά μας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας καλεί όλους/όλες τους/τις συναδέλφους που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, να συμμετέχουν:
Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
12:00 – 15:00 Στάση Εργασίας με την στήριξη από την ΠΟΕΔΗΝ

(Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας)

με βασικό αίτημα:

Υπαγωγή όλων των κοινωνικών λειτουργών της Υγείας στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι επαγγελματίες υγείας που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.