Στα Δικαστήρια Τρικάλων σήμερα η δίκη για βιασμό καθηγήτριας

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του 63χρονου πρώην ανώτερου στελέχους εκπαίδευσης που κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μιας 46χρονης καθηγήτριας στη Λάρισα.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης συγκεντρώθηκαν φεμινιστικές ομάδες από Τρίκαλα και Λάρισα προκειμένου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στην καθηγήτρια.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο μήνα αλλά διακόπηκε προκειμένου η 46χρονη να εξεταστεί από ψυχολόγο-ψυχίατρο πραγματογνώμονα ο οποίος και θα αποφανθεί για την αντιληπτική ικανότητα και την ψυχική κατάστασή της. Η έκθεση του πραγματογνώμονα που όρισε το δικαστήριο θα προσκομιστεί σήμερα όπου και θα προσδιοριστεί ο τρόπος εξέτασης της παθούσας από τους παράγοντες της δίκης.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφορά καταγγελία της Λαρισαίας εκπαιδευτικού πως τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά την βραδινή της έξοδο με τον προϊστάμενό της έπεσε θύμα βιασμού.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.