Στα όριά του το Νοσοκομείο Λάρισας – Καλύφθηκαν 19 από τις 20 κλίνες ΜΕΘ Covid και 41 από τα 46 κρεβάτια απλής νοσηλείας

Η έξαρση που παρουσιάζει, πλέον, η πανδημία στην περιοχή της Λάρισας οδηγεί στο να μην είναι αρκετή η οποία ενίσχυση με νέες κλίνες νοσηλείας ασθενών κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, είναι αποκαλυπτικοί… Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης δήλωσε ότι από τις 20 κλίνες ΜΕΘ Covid οι 19 έχουν καλυφθεί. Σε ότι αφορά τα κρεβάτια απλής νοσηλείας για κορωνοϊό από τα 46 έχουν καλυφθεί τα 41.Ο κ. Νταφούλης ζήτησε ακόμη μία φορά αφενός να επιταχθούν ιδιωτικές δομές υγείας και αφετέρου ιδιώτες γιατροί να στελεχώσουν δομές τύπου «ΑΡΩΓΗΣ». Σ’ αυτό το σημείο υπογράμμισε πως είναι αδύνατον γιατροί και νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος να μεταφερθούν σε τέτοιες δομές εξαιτίας του γεγονότος ότι συνεχώς μειώνεται ο αριθμός τους καθώς μπαίνουν σε καραντίνα είτε γιατί είναι θετικοί στον κορωνοϊό, είτε γιατί στο στενό περιβάλλον τους υπάρχει κρούσμα.

YouTube player

Το μέλος Δ.Σ. της ΕΙΚΝΥΛ και διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΛ Δημήτρης Μπαμπαλής στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «κάθε εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη», προσθέτοντας ότι πλέον δεν φτάνουν ούτε οι υποδομές, ούτε το προσωπικό.

YouTube player

Για αύξηση του αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό έκανε λόγο το μέλος Δ.Σ. της ΕΙΚΝΥΛ και Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ Λάμπρος Καραγιώργος επισημαίνοντας ότι «σήμερα από τις 9 έως τις 10 το πρωί καταγράφηκαν έξι κρούσματα μεταξύ του προσωπικού», ενώ η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς.

Από την πλευρά του ο ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Αθανάσιος Αθανασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι «η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι κρίσιμη», ενώ πρόσθεσε πως πλέον «συσσωρεύονται κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.