Στα όριά τους οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Προειδοποιούν με παραιτήσεις και ήδη συλλέγουν υπογραφές

φωτο αρχειου

Στα όριά τους βρίσκονται οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας με αυτούς του ΓΝΛ, μέλη της ΕΙΝΚΥΛ να κάνουν λόγο για επικίνδυνες εφημερίες και να επισημαίνουν ότι η κατάσταση πλέον είναι ασφυκτική, καθώς καθημερινά σε κάθε εφημερία υπάρχουν πάνω από 100 περιστατικά covid την ώρα που καλείται να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση ένας ειδικός γιατρός και δύο ειδικευόμενοι μόλις.

Ταυτόχρονα πρέπει να διαχειριστούν και non covid περιστατικά στο ίδιο νοσοκομείο. Επισημαίνουν δε πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα κρεβάτια καταλαμβάνουν ανεμβολίαστοι ασθενείς του ιού.

Την ίδια ώρα οι γιατροί προειδοποιούν με παραιτήσεις αν δεν ενισχυθεί στο σύστημα υγείας, νιώθοντας ότι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του γιατρού του ΓΝΛ (διευθυντή μονάδας covid) ο οποίος κατέρρευσε από την κόπωση την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες πριν μια εβδομάδα.

Επιμένουν πως το ΓΝΛ δεν πρέπει να μετατραπεί σε covid νοσοκομείο, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η θνητότητα σε covid και μη covid περιστατικά. «Οι εργαζόμενοι στο ΓΝΛ βρίσκονται σε αναστάτωση, προσπαθούμε να εμψυχώσουμε ο ένας τον άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΚΥΛ) Νίκος Νταφούλης.

Εξάλλου, σχετικά με την πρόθεση αρκετών ιατρών να παραιτηθούν, σημείωσε πως υπάρχουν γιατροί που νιώθουν ότι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κατάσταση και ήδη γίνεται συλλογή υπογραφών για να κατατεθεί το εν λόγω έγγραφο το επόμενο διάστημα.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.