Στη Λάρισα η Αλέκα Παπαρήγα

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην τελική ευθεία για το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ.

Αναλυτικά, επισημάνθηκαν τα εξής:

«Το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό, γιατί η συμπλήρωση των 100χρονων του Κόμματος και των 50χρονων της ΚΝΕ μάς γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Το Φεστιβάλ αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια κορυφαία πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση σε όλη τη χώρα και στη Λάρισα, φτιάχνεται με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά μελών, φίλων του κόμματος και της ΚΝΕ δεν έχει χορηγούς εταιρίες και πολυεθνικές.

Ξεχωρίζουμε από το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

– Την μεγάλη Πολιτική συγκέντρωση, στις 21:30, με Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

– Την μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ».

– Τη συζήτηση με θέμα τα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλίτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

– Στις 20:30 την συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

– Την παράσταση stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

– Το λαϊκό γλέντι με τίτλο «Τα δικά του τραγούδια καθώς και αγαπημένες επιλογές από το λαϊκό ρεπερτόριο», με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Μας εμπνέει η ηρωική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού μας. Μας εμπνέουν τα παραδείγματα χιλιάδων συντρόφων μας που θυσιάστηκαν στη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Μας εμπνέει η παρακαταθήκη που άφησε το Κόμμα μας στις επόμενες γενιές, με τις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, αλλά και τις πολύ δύσκολες στιγμές της αντεπανάστασης που κράτησε ψηλά τη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Όλη αυτή η πείρα που προκύπτει από τη συγκλονιστική 100χρονη πορεία του Κόμματος και από την 50χρονη της ΚΝΕ είναι πολύτιμο εφόδιο για να ανταποκριθούμε σήμερα στις σύγχρονες απαιτήσεις του αγώνα, στους μεγάλους στόχους που θέτουμε. Αυτός ο δύσκολος και όμορφος δρόμος που βάδισαν οι σύντροφοί μας πριν, είναι τώρα δικός μας και θα τον βαδίσουμε με σεμνότητα, μαχητικότητα και αισιοδοξία έως το τέλος του. Αυτόν το δρόμο μπορεί και πρέπει να διαλέξει κάθε νέος και νέα που θέλει να ζήσει καλύτερα, να παλέψει ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να συμβάλει και ο ίδιος στον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Το κάλεσμα που απευθύνουμε ως Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι να πάρουν μέρος μαζικά οι νέοι και οι νέες στις συζητήσεις για τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να συμμετέχουν σε αυτές, που αφορούν το πώς θα αγωνιστεί και θα καταφέρει η νεολαία να ζήσει καλύτερες μέρες, με ολόπλευρη μόρφωση, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, δυνατότητα να δημιουργήσει, να ψυχαγωγηθεί, να αθληθεί, να αναπτυχθεί ολόπλευρα. Αφορά το πώς θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που καταδικάζουν τη νεολαία στις σημερινές συνθήκες να ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές, δέσμια των βάρβαρων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πριν από αυτήν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεσμεύουν ένα σημερινό 18χρονο μέχρι όταν θα φτάσει 60 χρόνων. Για να μη θυσιαστεί η νεολαία στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που δεν μπορεί να είναι δίκαιη όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι χτισμένη πάνω στους μισθούς – ψίχουλα, στα 3ωρα και τα 4ωρα, στην εκ περιτροπής εργασία, στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, στην εντατικοποίηση της δουλειάς όπως τη ζουν αυτήν την περίοδο πολλοί νέοι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού και όχι μόνο. Μιας ανάπτυξης τόσο αντιλαϊκής που αντιμετωπίζει ακόμα και τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, για προστασία της ζωής του λαού ως «κόστος», αφού σαν προτεραιότητα έχει τα κέρδη των λίγων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία ζουν στο πετσί τους το τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, όταν λαϊκές γειτονιές πλημμυρίζουν στην πρώτη νεροποντή με τεράστιες υλικές καταστροφές όπως στην περίπτωση της Μάνδρας με ανθρώπινες ζωές να χάνονται, τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό αλλά και το πιο πρόσφατο τραγικό γεγονός των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική με 100 νεκρούς . Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μιας πολιτικής που όπως και στην κρίση έτσι και στην ανάπτυξη θα έχει πάντα γνώμονα να βγαίνουν κερδισμένοι μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ ο λαός και η νεολαία δεν θα μπορούν να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες και τον πλούτο που η δική τους εργασία δημιουργεί. Είναι οι ίδιοι, αυτοί που προχθές συνέλαβαν ως κοινούς εγκληματίες στελέχη και μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ γιατί αφισοκολλούσαν και προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ και τα 100χρονα του κόμματος, για να τρομοκρατήσουν όχι τους κομμουνιστές αλλά το λαό και τους εργαζόμενους για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Το Φεστιβάλ μας είναι μια μεγάλη παρέμβαση στις εξελίξεις που στέλνει πολιτικό μήνυμα εναντίωσης σε αυτήν την πολιτική αλλά και ελπίδας πως δεν μας έχουν στο χέρι. Πως η νεολαία των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων σηκώνει το κεφάλι, διεκδικεί το μέλλον που της αξίζει, δυναμώνοντας τους αγώνες και το ΚΚΕ παντού!

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Πρόγραμμα 44ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

Ώρα Έναρξης του Προγράμματος: 20:00

Στην Κεντρική Σκηνή

– Χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ

– Αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση Κομμουνιστών Ποιητών.

– Στις 21:30 θα γίνει η μεγάλη Πολιτική συγκέντρωση με Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

– Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ».

– «Είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τραγούδια από τις συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Θάνο Μικρούτσικο και άλλους, με μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ποιητών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης καθώς και κομμάτια σπουδαίων στιχουργών όπως ο Κώστα Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.»

– Το Πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από τους laτρεις.

Στο χώρο δραστηριοτήτων

– Στις 20:15 θα γίνει συζήτηση με θέμα τα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλίτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Ώρα Έναρξης του Προγράμματος: 20:30

Στην Κεντρική Σκηνή

– Στις 20:30 θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ με συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

– Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

– Στη συνέχεια θα ακολουθήσει stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

– Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι με τίτλο «Τα δικά του τραγούδια καθώς και αγαπημένες επιλογές από το λαϊκό ρεπερτόριο», με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στο χώρο δραστηριοτήτων

– Παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους της ΚΝΕ, με τίτλο «Ο καραγκιόζης και ο Πατατούλης», από τον Κοσμά Παναγιώκα.

– Θα ακολουθήσει Συναυλία Hip – Hop με τους White B X & Untreated Wolf.

– To πρόγραμμα του χώρου δραστηριοτήτων θα κλείσει με Ροκ Συναυλία από τους Sideffect.

Στο χώρο του Φεστιβάλ παράλληλα θα υπάρχουν:

Έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Μαθητικό Στέκι

– Escape Room και άλλα παιχνίδια.

Στέκι ΑΕΙ ΤΕΙ

– Έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του σπουδαστικού κινήματος.

Στέκι Εργαζομένων

– Συλλογική Εργασία με θέμα «Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με όλες τις νέες εκδόσεις.

Για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ:

– Θεατροποιημένη Δραστηριότητα με θέμα: Guernica – Ένα έργο ενάντια στον πόλεμο.

– Πειράματα Φυσικής για Παιδιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.