«Στη Θεσσαλία θα δουν 42-43 βαθμούς»

Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα, μάλιστα, όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος το κύμα ισχυρής ζέστης, που θα μας απασχολήσει έως και την Παρασκευή.

Οι πιο θερμές ημέρες αναμένονται η Τετάρτη και η Πέμπτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα, το θερμόμετρο θα χτυπά 40άρια και ίσως τοπικά ακόμα και στους 43 βαθμούς Κελσίου.

«Την Τρίτη 11 Ιουνίου ξεκινά ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς, το θερμόμετρο θα περάσει τους 38 βαθμούς σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Από το κύμα καύσωνα δεν την γλιτώνει η Αττική, η οποία για 4 ημέρες θα χτυπά 40άρια. Πάντως προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, αποφεύγοντας περιττές εργασίες.

«Σήμερα στην Αθήνα θα έχουμε 36 και 37 βαθμούς. Αύριο στην Αθήνα θα έχουμε 38 βαθμούς ενώ την Τετάρτη θα αγγίξουμε και τους 39 βαθμούς. Η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα, με το θερμόμετρο να δείχνει 40-41 βαθμούς στην Αθήνα. Στην Ανατολική Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία θα δουν 42-43 βαθμούς», πρόσθεσε.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου σε κάποιες περιοχές μακριά από την θάλασσα θα σημειωθούν και 40 βαθμοί κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Την Παρασκευή πέφτει η θερμοκρασία ο υδράργυρος 39 βαθμούς. Το Σάββατο πέφτει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς», σημείωσε.

Αφρικανική σκόνη, ζέστη και δυσφορία θα νιώσουμε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

«Θα έχουμε και αφρικανική σκόνη τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή. Ωστόσο θα υπάρχει θαλάσσια αύρα», τόνισε.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχεται καύσωνας τόσο νωρίς. Μέχρι το 2007 δεν είχε σημειωθεί καύσωνας τον Ιούνιο με εξαίρεση έναν το 1916. Μένει να δούμε αν θα γίνει ρεκόρ καύσωνα φέτος. Έχουμε ρεκόρ ζέστης στο πρώτο δεκαήμερο αναμένουμε να δούμε και το δεύτερο», υπογράμμισε.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.