Στη Θεσσαλία το πρώτο υβριδικό θερμοκήπιο φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη

Στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, λειτουργεί η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή εγκατάσταση φαρμακευτικής κάνναβης που εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της Curity Pharma, ύψους 20 εκατ. Ευρώ.

Η θερμοκηπιακή υβριδική μονάδα εξασφαλίζει πλήρως ελεγχόμενη έκθεση των φυτών σε φυσικό φως και αέρα για βελτιωμένη αντοχή σε ασθένειες, μέγιστη απόδοση και ποιότητα.

Η πρώτη φάση του έργου που ξεκινάει με τη θερμοκηπιακή μονάδα 5.000 τ.μ. και με μια παραγωγική μονάδα 1.800 τ.μ., ανοίγει νέους ορίζοντες ανάπτυξης σε μία περιοχή που κατά το προηγούμενο έτος επλήγη ιδιαίτερα από τα έντονα φυσικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το Μάνο Χατήρα, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, η Λάρισα επιλέχθηκε λόγω του ότι διαθέτει τις ενδεδειγμένες συνθήκες αναπαραγωγής του φυτού αλλά και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόσο στον αγροτικό όσο και στον φαρμακευτικό τομέα. Πρόκειται για μία επένδυση με ιδιαίτερη οικονομική σημασία για την περιοχή και που θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας. υψηλών αποδοχών, που στην πρώτη φάση του έργου εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 60.

Τι ακριβώς θα παράγει; 

Στο εργοστάσιο θα παράγονται 8 διαφορετικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης (εισπνεόμενα ή από του στόματος), που θα καλύπτουν τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΦ ενδείξεις και θα δίνουν τη δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφούν το πιο κατάλληλο, με βάση τις ανάγκες των ασθενών με έμφαση στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου των καρκινοπαθών.

Οι πρώτες πωλήσεις αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης είναι αναδυόμενη και στη χώρα μας και εκτιμάται ότι η νέα μονάδα παραγωγής φαρμακευτιής κάνναβης θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της εγχώριας αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς.

 

 

Πηγή: Larissanet.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.