Συγκίνηση για εθελοντή από την Καρδίτσα που βοήθησε κόσμο στον «Ντάνιελ» – Δίνει λαμπάδες σε οικογένειες πλημμυροπαθών

Σε μία κίνηση αλληλεγγύης που θα δώσει «φως» σε δεκάδες πλημμυροπαθείς οικογένειες από τη Θεσσαλία προχώρησε ένας εθελοντής που βρισκόταν πλάι τους από την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας Ντάνιελ.

Ο Σταύρος Μπατράς από την Καδρίτσα έζησε την καταστροφή που χτύπησε τη Θεσσαλία, παρέχοντας βοήθεια στους ανθρώπους που βγήκαν άρον-άρον από τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο στη δομή του 2ου λυκείου Καρδίτσας. Επτά μήνες μετά και ενόψει του Πάσχα, πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να μοιράσει λαμπάδες και δώρα στις οικογένειες με παιδιά, που ακόμη μαζεύουν τα κομμάτια τους.

Ο κ. Μπατράς έκανε κάλεσμα μέσω των social media ζητώντας από όποιον γνωρίζει οικογένειες στην Καρδίτσα που δε θα γιορτάσουν το Πάσχα ως είθισται, να επικοινωνήσουν μαζί του, για να τους παραδώσει λαμπάδες και δωράκια, με την ανταπόκριση του κόσμου που θέλει επίσης να προσφέρει, να είναι συγκινητική. Τα πασχαλινά δώρα θα περιέχουν λαμπάδες, παιχνίδια για παιδιά, τσουρέκια, σοκολάτες και κάρτες με ευχές για να ομορφύνουν τις γιορτινές μέρες των παιδιών που είδαν την καθημερινότητά τους να αλλάζει ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ανταπόκριση κόσμου ακόμη και από Σουηδία και Γερμανία

Το κύμα αλληλεγγύης του κόσμου ξεπέρασε ακόμη και τα σύνορα της χώρας, με ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα από Γερμανία και Σουηδία, πρόθυμοι να καλύψουν το κόστος για οικογένειες που γνωρίζουν αλλά και άλλους που απλά θέλουν να προσφέρουν, χαρίζοντας χαμόγελα στα παιδιά. «Ήρθαν πολλά μηνύματα από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν είτε οικονομικά είτε στέλνοντας δώρα, ακόμη και από Γερμανία και Σουηδία. Με συγκίνησε ιδιαίτερα το μήνυμα γυναίκας για μια οικογένεια στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας που το χωριό τους είναι ακόμη σε άθλιες συνθήκες. Έχουν τρία παιδιά θα φροντίσουμε να λάβουν τις λαμπάδες και τα δωράκια τους», αναφέρει ο Σταύρος Μπατράς στο Thesstoday.gr.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπατρά, τα πασχαλινά δώρα θα μοιραστούν στα πληγέντα χωριά της Καρδίτσας αλλά και μέσα στην πόλη. Αυτές τις μέρες συγκεντρώνονται οι λαμπάδες και γίνεται η καταγραφή των ατόμων που θα τα παραλάβουν, ενώ η διανομή θα γίνει την Μεγάλη Πέμπτη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ως κάτοικος Καρδίτσας αλλά και εθελοντής επί σειρά ετών, ο κ. Μπατράς υπογραμμίζει πως «η προσφορά στον συνάνθρωπο δε σταματάει ποτέ». Άλλωστε, έχει προσφέρει ξανά τη βοήθειά του, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας το 2023 αλλά και για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας το 2021. «Είδα από πρώτο χέρι ότι οι ανάγκες υπάρχουν, ήμουν στη δομή όταν αγνοούνταν άνθρωποι από τις πλημμύρες και άλλοι έβγαιναν την τελευταία στιγμή από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Η μεγαλύτερη χαρά του εθελοντισμού, είναι για εμένα τον ίδιο», τονίζει.

Πηγή: thesstoday.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.