Συνεργασία εκπαιδευτικών φορέων Θεσσαλίας- Γαλλίας

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι η Σύμβαση εταιρικής σχέσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Ile-de-France, με σκοπό ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης. H Γαλλική Ακαδημαϊκή Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανή της, κ. Christophe Kerrero, καθώς και από την Ακαδημαϊκή εκπρόσωπο Διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων, κ. Marion Raimbault.

Η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βάσω Ζιάκα, αφού καλωσόρισε τους Γάλλους συναδέλφους της, τόνισε ότι η συγκριμένη σύμβαση σκοπό έχει να διευρύνει το κοινό πλαίσιο συνεργασίας και το καλό κλίμα μεταξύ των δυο χωρών, ενώ πολύ σημαντική είναι η διάδοση του πολιτισμού και των αξιών που προάγουν τα εκπαιδευτικά συστήματα Ελλάδας και Γαλλίας.

Από την άλλη πλευρά, η Ακαδημαϊκή εκπρόσωπος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων και υπεύθυνη για την συνεργασία, κ. Marion Raimbault, ανέφερε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι ορίζοντες των μαθητών και να γίνει μια εποικοδομητική ανταλλαγή πρακτικών διδασκαλίας, ώστε να βοηθηθούν και οι δυο χώρες από την συνεργασία αυτή.

Πηγή: Larissanet.gr/ Θανάσης Καλιακούδας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.