Τα αλλιώτικα δώρα που ζήτησαν τα παιδιά του Ορφανοτροφείου της Λάρισας από τον Άι Βασίλη

Είναι κάτι παιδιά που θα πρέπει να ωριμάσουν απότομα. Οι καταστάσεις και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι οικογένειες τους, τους έφεραν στο κατώφλι του Ορφανοτροφείου της Λάρισας. Παρόλα αυτά δεν παύει η παιδική ψυχούλα τους να αποζητά ένα δώρο από το Άι Βασίλη. Ένα δώρο που δεν είναι απαραίτητο να είναι υλικό αγαθό, αλλά κάτι άλλο που έχασαν ή κάτι που θα τους δώσει την δυνατότητα να σταθούν στα δικά τους πόδια.

Το onlarissa.gr επισκέφτηκε το Ορφανοτροφείο της Λάρισας. Εκεί φιλοξενούνται 12 κορίτσια από 13 ετών και άνω. Είναι κυρίως παιδιά που λόγω οικογενειακών προβλημάτων κατέληξαν στην «ζεστή» αγκαλιά του ιδρύματος που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Λάρισας.

Η 17χρονη Αθανασία ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας το οποίο και κατέληξε στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσει με μια οικογένεια εκτός ιδρύματος, δεν παύει να σκέφτεται την οικογένειά της και κυρίως τα αδέλφια της. «θα ήθελα να είμαι με τη μία μου αδελφή και με τα δύο αγόρια, τα αδέλφια μου, αυτό θέλω σαν δώρο», μας λέει.

Η Βάσω σήμερα είναι 23 ετών. Έχει 6 χρόνια στο ίδρυμα το οποίο θεωρεί οικογένειά της. Όλα ξεκίνησαν στα 17 της χρόνια όταν ήταν στην Γ’ λυκείου. Τα οικογενειακά προβλήματα την έφεραν στο Ορφανοτροφείο Λάρισας. Παρά την δύσκολη κατάσταση δεν το έβαλε κάτω. Έκανε με την βοήθεια του ιδρύματος φροντιστήρια, πέρασε στο πανεπιστήμιο και μάλιστα στο οικονομικό. Σήμερα έχει πάρει το πτυχίο της και θα της απονεμηθεί το καλοκαίρι. «Αν κάτι θα ήθελα σαν δώρο αυτό θα ήταν μια δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει απαγκίστρωση από το ίδρυμα αλλά αυτονόμηση», τονίζει η 23χρονη.

Η Δήμητρα Τσιτσιβά είναι η υπεύθυνη του Ορφανοτροφείου της Λάρισας.»Εγώ και οι υπόλοιπες 6 κυρίες που είμαστε εδώ, είμαστε οι μητέρες τους. Επειδή αυτά τα παιδιά είναι από 13 ετών και άνω, είναι στην εφηβεία με ότι σημαίνει αυτό. Είναι όμως πραγματικά ωραίο να είσαι μητέρα σε τόσα παιδιά», μας λέει.

Η υπεύθυνη του ιδρύματος υποστηρίζει πως τα παιδιά αυτές τις ημέρες δεν θέλουν απαραίτητα κάποιο υλικό αγαθό αλλά μάλλον συναισθηματικά αγαθά που θα γεμίσουν την ψυχή τους με αγάπη.

Τα 12 κορίτσια τις γιορτινές ημέρες πηγαίνουν σε οικογένειες για να μπορέσουν με αυτόν τρόπο να ζήσουν τα Χριστούγεννα με οικογενειακή θαλπωρή. Η ζεστασιά άλλωστε μπορεί να διώξει τη θλίψη από τα μάτια αυτών των παιδιών.

Ρεπορτάζ:Πάνος Γαρουφαλιάς

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/12/26/ta-alliotika-dora-pou-zitisan-ta-pedia-tou-orfanotrofiou-tis-larisas-apo-ton-ai-vasili/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.