Αεροδρόμιο: Το 2014 διακινήθηκαν 76.432 επιβάτες

Στα ίδια με το 2013 κυμάνθηκε η επιβατική κίνηση στη Ν. Αγχίαλο

Στα ίδια επίπεδα με του 2013, κυμάνθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, το 2014, με διακίνηση 76432 επιβατών, ενώ οι πτήσεις σταμάτησαν από την προηγούμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και βρισκόμαστε εν αναμονή του πρώτου πλάνου πτήσεων για το 2015, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε στο www.magnesianews.gr ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, κατά το 2014 είχαμε 409 αφίξεις αεροσκαφών, που μετέφεραν 33.500 επιβάτες, ενώ 33045 επιβάτες αναχώρησαν και 9887 άνθρωποι ήταν διερχόμενοι από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Το κύριο βάρος των πτήσεων σήκωσαν η αεροπορική εταιρία Ryanair και πτήσεις τσάρτερ αρκετών εταιριών, ενώ μοναδικό εσωτερικό δρομολόγιο υπήρξε αυτό της Κρητικών συμφερόντων αεροπορικής εταιρίας Sky Express, που συνέδεε το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με το Ηράκλειο Κρήτης, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Μυτιλήνη και οι πτήσεις της σταμάτησαν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση φέτος στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, αντιστοιχεί στα ίδια περίπου επίπεδα με του 2013 και ζητούμενο για τους φορείς πλέον είναι να βρεθεί μια τουλάχιστον πτήση που θα λειτουργεί και τη χειμερινή περίοδο, ώστε το αεροδρόμιο να μην «κλείνει» για το επιβατικό κοινό για πέντε μήνες το χρόνο. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί καθημερινά και τη χειμερινή περίοδο, καλύπτοντας πτήσεις μεταφοράς ασθενών και άλλων έκτακτων περιστατικών, αλλά, λόγω έλλειψης πτήσεων, θα παραμείνει «κλειστό» για το επιβατικό κοινό μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε και ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ.

Αυτή η περίοδος είναι για το αεροδρόμιο «νεκρή», καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή των πτήσεων της νέας χρονιάς, ένα πρώτο πλάνο από τις οποίες αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.