Απ. Γαλάτης: «Καμία απόλυση του Δ. Κουτσιφέλη»

Μίσθωμα 2.700 € θα πληρώνει στο Δήμο η ΔΕΥΑΜΒ

Το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ δεν έλαβε καμία απόφαση για απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρη Κουτσιφέλη, τόνισε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αποστόλης Γαλάτης, που επιτέθηκε εναντίον του κ. Κουτσιφέλη, τον οποίο χαρακτήρισε «ποδοσφαιρικό μάνατζερ».
Με αφορμή το έγγραφο του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ότι τυχόν απόλυσή του από τη ΔΕΥΑΜΒ είναι άκυρη που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Απ. Γαλάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση απόλυσης του κ. Κουτσιφέλη. «Η απόφαση θα ληφθεί όταν κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ και αν λάβει τέτοια απόφαση», είπε.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επιτέθηκε κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, λέγοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν και δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο». Μάλιστα συνέχισε διαμηνύοντας ότι «εμείς διοικούμε στη ΔΕΥΑΜΒ μάνατζερ ποδοσφαίρου Κουτσιφέλη» και του είπε ότι βιάστηκε και αυτό θα φαίνεται κάθε μέρα που περνάει.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτηρισμό και απάντησε ότι στη ΕΥΑΜΒ κάνουν κουμάντο οι νόμοι. «Όσο δεν είστε σ’ αυτό το μονοπάτι, θα παρεκτρέπεστε συνεχώς», είπε προς τον πρόεδρο.

Πάνω από 4 εκ. € οφειλές από το Δήμο
Εκτός ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήρθε το θέμα σύμβασης μισθώσεων ΔΕΥΑΜΒ και Δήμου Βόλου. Η Οικονομική Υπηρεσία εισηγήθηκε να πληρώσει στο Δήμο για τη μίσθωση του 2ου και 3ου ορόφου του κτιρίου, ποσό 2.700 € μηνιαίως, από την 1η Ιουλίου.
Σε ενημέρωση που έγινε από υπηρεσιακό στέλεχος τονίστηκε ότι ο Δήμος Βόλου οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ ποσό πάνω από 4,2 εκ. € από δημοτικά ακίνητα με λογαριασμούς πάνω από 1000 €. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Δήμος δεν πληρώνει το νερό για κανένα ακίνητο και μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, που έκανε διακανονισμό της οφειλής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Κουτσιφέλης τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει ζητήματα των ΟΤΑ και εισηγήθηκε να κρατηθεί το θέμα, εάν δεν επείγει.
Τελικά το θέμα εγκρίθηκε, με τον πρόεδρο Απ. Γαλάτη να τονίζει ότι η Επιχείρηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και θα πληρώνει τα μισθώματα στο Δήμο Βόλου.

Το αντλιοστάσιο στα Αστέρια
Σε ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίαση για τη «σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ», αναφέρθηκε ότι ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη ενημέρωση για έγγραφο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου στα Αστέρια Αγριάς, που διαμαρτύρεται για το αντλιοστάσιο.
Όπως αναφέρθηκε, το αντλιοστάσιο θα είναι διαστάσεων 5Χ5 υπόγειο, χωρίς οσμές και θόρυβο και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο μηνών.
Ο επιβλέπων του έργου τόνισε ότι σήμερα στο πάρκο υπάρχουν και βάση τσιμέντου και ένα εκτός λειτουργίας περίπτερο και θα γίνουν όλες οι ενέργειες, για να κλαδευτούν δύο από τα οκτώ δένδρα που υπάρχουν στο χώρο. Μετά το τέλος των εργασιών η εικόνα θα επανέλθει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, διαβεβαίωσε ο επιβλέπων και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης πρότεινε το αντλιοστάσιο να κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη θέση, αφού δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στον περιβάλλοντα χώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.