Αχ. Μπέος: «Ο Βόλος δεν είναι φτωχός συγγενής της Ελλάδας»

Ξέσπασμα για τη μη έλευση εκπροσώπου της κυβέρνησης και για τα κιγκλιδώματα

ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙΑΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣΣΥΛΛΟΓΟΣΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙΜΟΥΣΙΚΟΤο γεγονός ότι ο Βόλος δεν είναι φτωχός συγγενής της Ελλάδας, αλλά η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της, τόνισε μετά την παρέλαση στην παραλία του Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, που επισήμανε ότι κάποιοι την αγνοούν και είναι ντροπή που δεν παραβρέθηκε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ακόμη, τα έβαλε και με τα μέτρα ασφάλειας λέγοντας ότι δεν μπορούν να διαχωρίζονται οι πολίτες σε πρώτης και δεύτερης διαλογής.

Κατά τ’ άλλα η παρέλαση, που έγινε υπό ψιλόβροχο, κύλισε ήρεμα, με μοναδικό «παρατράγουδο» συνθήματα που φώναζαν φοιτητές από το κτίριο Δελμούζου, όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων των επισήμων και κατευθυνόταν με τα πόδια προς το χώρο απέναντι από την Τράπεζα Ελλάδος, όπου βρισκόταν τα καθίσματα για τους ανάπηρους πολέμου και οι υπόλοιποι επίσημοι στέκονταν όρθιοι.

Σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας, τα κιγκλιδώματα, λιγόστεψαν σε σχέση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου πέρυσι, υπήρχαν μόνο σε ένα σημείο στο Μνημείο Ηρώων και κάθετα στις οδούς Γκλαβάνη και Αγ. Νικολάου, όπως και στο παραλιακό μέτωπο στο ίδιο ύψος.

«Οι πολιτικοί αγνοούν την πόλη»
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, τόνισε ότι είναι μια ξεχωριστή μέρα, διότι κάποιοι συνάνθρωποί μας πριν από χρόνια. έπεσαν υπέρ της πατρίδος, για εμάς και έχει μια νότα ελπίδας για το μέλλον.

«Σήμερα την ημέρα που γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες, είναι ντροπή για το Βόλο που ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης δεν παραβρέθηκε εδώ. Συνεχίζουν να αγνοούν αυτή την πόλη, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη θα τους ανεχτώ εγώ ο ίδιος κατ’ αρχήν μ’ αυτή την συμπεριφορά», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Βόλος θα είναι πρωταγωνιστής, παντού από εδώ και πέρα και σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στην επόμενη παρέλαση η Δημοτική Αρχή θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί «δεν μπορούμε να πιστεύουμε σε αξίες, σε μια μέρα γιορτής και αγάπης, ιστορίας και να έχουμε πολίτες δεύτερης διαλογής. Εμείς είμαστε κάθετοι και αντίθετοι με οποιεσδήποτε περιφράξεις ανθρώπων και διαχωρισμό από τους υπόλοιπους πολίτες. Εμείς θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη. Έρχονται μεγάλες μέρες και αγώνες απέναντι σε τέτοιες νοοτροπίες που δυστυχώς κάποιοι δεν τις προβάλλουν».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή θα αγωνιστεί και θα έρθει ενάντια σε όσους στηρίζουν τέτοιες νοοτροπίες και «επιτέλους θα πρέπει να καταλάβει και η κυβέρνηση ότι ο Βόλος είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη, δεν είναι φτωχός συγγενής της Ελλάδας και θα διεκδικήσει πολλά πράγματα, είτε θέλουν είτε δε θέλουν και αυτό είναι και ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς του νομού: αρκετά οι δημόσιες σχέσεις και η επικοινωνιακή πολιτική. Ας πάρουν θέση για την πόλη».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τόνισε ότι «ααρήκαμε τα νιάτα μας, χειροκροτήσαμε την παρέλαση και ο νους μας είναι σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και το μήνυμα που μας δίνουν είναι η ενότητα και η συνοχή». Όπως ανέφερε, προϋποθέσεις για έναν αγώνα νικηφόρο είναι πάντοτε η πίστη, η ενότητα και τα ιδανικά. Μακάρι να φανούμε αντάξιοί τους σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι «σήμερα τιμούμε την αξιοπρέπεια, το ΟΧΙ εκείνο, που δυστυχώς, σήμερα δεν ακούγεται, διότι κάποιοι δεν το λένε. Τιμούμε το ΟΧΙ που είπαν οι πρόγονοί μας ενωμένοι και πέρασαν στην ιστορία. Θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενωθούν για να διώξουμε τους κατακτητές, διότι και σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από μια μορφή ιδιόρρυθμης κατοχής, οπότε όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε και να πούμε το όχι για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς τόνισε ότι είναι ημέρα ορόσημα, που όμως δεν αντιστοιχεί στην σημερινή πολιτική κατάσταση σε καιρό ειρήνης με ένα αντίστοιχο σθένος απέναντι σ’ αυτούς που μας δυναστεύουν και τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει το λαό στα αδιέξοδα. «Θεωρώ ότι ένα μεγάλο «όχι», μία αντίσταση σοβαρή και μια σοβαρότητα με ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο, οφείλουμε να εφαρμόσουμε για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Επιτέλους, η αντίσταση που είναι μέσα στο DNA του ελληνικού λαού, ελπίζω να αξιοποιηθεί από τους πολιτικούς έστω και την τελευταία στιγμή. Με αυτή την πολιτική θα πούμε «όχι» στην εκλογή προέδρου. Θέλουμε η όποια κυβέρνηση να κοιτάξει κατάματα την κοινωνία και τις ανάγκες της», τόνισε.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη έδωσε το μήνυμα ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε και να αποκτήσουμε αυτά που μας ανήκουν και δικαιούμαστε. «Όταν ακόμα και ως νικητές διχαζόμαστε, χάνουμε τα πάντα. Εύχομαι η σημερινή μέρα να αποτελέσει έναυσμα ενότητας για τον Ελληνικό λαό», ανέφερε.

Χωρίς προβλήματα η παρέλαση
Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η παρέλαση στην παραλία του Βόλου, την οποία παρακολούθησε σχετικά λιγοστός κόσμος, λόγω του ότι ο καιρός ήταν βροχερός.
Μπροστά από τους Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που στεκόντουσαν στη μικρή εξέδρα για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που τελικά δεν ήρθε παρέλασαν οι ανάπηροι πολέμου, πλήθος πολιτιστικών Συλλόγων, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Με πρωτοβουλία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργου Δοδοντσάκη, από φέτος και στο εξής, αρχής γενομένης από σήμερα παρέλασαν και τμήματα σημαιοφόρων, δηλαδή αριστούχων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων που δεν παρελαύνουν στη συγκεκριμένη εθνική επέτειο.

Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, θέση στην εξέδρα πήρε ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Πέτρος Κάρλες, μπροστά από τον οποίο παρήλασαν στρατιωτικά τμήματα της 32 Ταξ.Π/Ν, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Διαμαρτυρία φοιτητών
Κατά την αποχώρηση των επισήμων από το Μνημείο Ηρώων, φοιτητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα ζητώντας δωρεάν παιδεία, σίτιση, μεταφορά κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.