«Δεν λείπουν οι ώρες για ψώνια, τα χρήματα λείπουν»

Ανακοίνωση – κάλεσμα με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων, εξέδωσαν οι «Έμποροι- Ενάντια στην Κρίση». Όπως αναφέρουν : «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, οδηγώντας σε κλείσιμο κάθε μικρομεσαία τοπική επιχείρηση! Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας!

Δεν ευνοεί ούτε τους καταναλωτές ούτε τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Από το καταναλωτικό κοινό δεν λείπουν οι ώρες για ψώνια, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ! Επιπλέον η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα και τα μαγαζιά αποτελεί τον προπομπό και για άλλους ίσως κλάδους. Σε λίγο μπορεί να βάλουν σε λειτουργία και τις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και να δώσουν το ελεύθερο για Κυριακάτικη εργασία και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, προφανώς χωρίς καμία απολύτως αύξηση του μισθού.
Πρόκειται για τεράστια υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης ότι με το μέτρο των 52 Κυριακών ανοικτά θέλει να διευκολύνει το καναταλωτικό κοινό και να αυξήσει το τζίρο στα καταστήματα. Κι αυτό γιατί:

 Έχει αποδειχθεί άλλωστε (βάσει ερευνών της ΕΣΕΕ) πως ανοίγοντας τις Κυριακές δεν αυξάνει ο εβδομαδιαίος τζίρος των καταστημάτων ούτε οι θέσεις εργασίας, όπως ψευδώς υποστηρίζουν κάποιοι! Το κόστος λειτουργίας και οι ώρες εργασίας αυξάνουν.
 Αν ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει θα μείωνε το ΦΠΑ, τη φορολογία 26%, θα απαγόρευε τις κατασχέσεις από τον ΚΕΑΟ. Δεν θα μας εξόντωνε με αυτούς τους νόμους που ψηφίζει.

Καλούμε όλους τους εμπόρους και τους καταναλωτές να πούνε “Ποτέ την Κυριακή” ανοικτά μαγαζιά! Το μέτρο των 52 Κυριακών πρέπει να ανακοπεί πριν γίνει νόμος. Πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτό το μέτρο εν τη γενέσει του που είναι το άνοιγμα 7 Κυριακές.
Να δώσουμε δυναμικό παρόν για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού την Κυριακή 02 Νοέμβρη το πρωί στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έμποροι, εμποροϋπάλληλοι και καταναλωτές μαζί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.