Δ. Κολυνδρίνη: «Στον εισαγγελέα η αυτοψία για τα νεκρά ζώα σε ρέματα»

Στην εισαγγελέα είναι αποφασισμένη να καταθέσει τα αποτελέσματα της αυτοψίας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, για τα νεκρά ζώα που έριξαν κτηνοτρόφοι σε ρέματα της Μαγνησίας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που άφησε αιχμές κατά ορισμένων κτηνοτρόφων, ότι το έκαναν για να στήσουν τηλεοπτικά σόου…

Η αντιπεριφερειάρχης εμφανίστηκε σήμερα το πρωί φανερά ενοχλημένη από την ενέργεια μεμονωμένων κτηνοτρόφων να πετάξουν σε ρέματα νεκρά πρόβατα που είχαν προβληθεί από τον καταρροϊκό πυρετό και προειδοποίησε ότι “επειδή υπάρχει έξαρση του φαινομένου αυτές τις ημέρες, θα πρέπει να επιδειχθεί σύνεση και ωριμότητα και σωφροσύνη”.

Όπως εξήγησε, αναφέρεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις κτηνοτρόφων, που για να στήσουν τηλεοπτικά σόου, έριξαν τα ζώα τους μέσα σε ρέματα. «Ντρέπομαι που το λέω, αλλά είμαστε ο μοναδικός νομός που επέδειξε τέτοια παιδεία και συμπεριφορά και κάλεσαν τα τηλεοπτικά κανάλια να δείξουν τι? Αυτοπαγιδεύτηκαν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο νόμος προβλέπει ότι, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να παίρνουν τα ζώα μόνοι τους να πληρώνουν την μεταφορά και να τα πηγαίνουν σε αποτεφρωτήριο.

Σήμερα η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και της Κτηνιατρικής να μεταβούν στο σημείο να συντάξουν έκθεση αυτοψίας, η οποία θα σταλεί στον Εισαγγελέα.
«Το δυσμενές είναι ότι τα ζώα αυτά έχουν ενότια στα αυτιά τους (ειδική σήμανση) και φαίνεται ποιος τα έχει ρίξει στο ρέμα. Είναι ανεπίτρεπτο τέτοια επίδειξη συμπεριφοράς» υπογράμμισε η κ. Κολυνδρίνη.

Για το θέμα της περισυλλογής η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι η Π.Ε. Μαγνησίας κάνει ότι μπορεί, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων συνεννοείται με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας και βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία. «Δεν μπορεί να μείνει αυτή η εικόνα της Μαγνησίας που είδαμε στα κανάλια. Τα επίσημα ζώα τα καταγεγραμμένα είναι 300 αυτά που δεν έχουν την ειδική ετικέτα είναι σαν να μην υπάρχουν. Το φορτηγό θα προσπαθήσει να περισυλλέξει όσα μπορεί περισσότερα. Στη Μαγνησία υπάρχουν 315.000 ζώα και έχουν νοσήσει περίπου 700. Αν αυτό το νούμερο είναι η αφορμή για την εικόνα που δείχνουμε ως Νομός, νομίζω ότι είναι αντιπροσωπευτικό του ήθους μας», ήταν η δήλωσή της.

Υγειονομική ταφή από τον Δήμο Βόλου
Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας προχώρησε σήμερα στην υγειονομική ταφή 15 νεκρών ζώων που εντοπίστηκαν πεταμένα στο Αλυγαρόρεμα.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καντόλας “τα σκυλιά είχαν κατασπαράξει τα νεκρά πρόβατα στο Αλυγαρόρεμα. Μετά την ανάδειξη του θέματος, σήμερα το πρωί επί τόπου πήγε jcb και με υπαλλήλους ανοίξαμε ένα λάκκο μακριά από τον υδροφόρο ορίζοντα στο Παλιούρι και τα θάψαμε”.
Ο κ. Καντόλας εξέφρασε την άποψη ότι τα ζώα πρέπει να αποτεφρωθούν, ενώ αναφερόμενη στη θέμα η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο Δήμος έκανε υπέρβαση των υποχρεώσεών του, στο πλαίσιο καλής συνεργασίας που υπάρχει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.