Εκδήλωση για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Εκδήλωση στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος στο χώρο εκδηλώσεων του «Βαρναλείου», προγραμματίζεται για την Τρίτη 26/5/2015 στις 11:30 π.μ.. Στην εκδήλωση θα βραβευτεί η συμμετοχή των παιδιών στη δράση και θα παρουσιαστούν αποτελέσματα του Προγράμματος Αγωγής και Προαγωγής Υγείας «Πρώτα βήματα για μια υγιεινή ζωή – Δράση: Κάπνισμα», το οποίο υλοποιείται με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας σε 15 Δημοτικά Σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Η δράση υλοποιήθηκε σε παιδιά του δημοτικού καθώς πολλές στάσεις, συμπεριφορές, συνήθειες και άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας εδραιώνονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής, με την διαδικασία της μίμησης, της παρατήρησης και του πειραματισμού και είχε σαν στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τις βλαβερές ουσίες που περιέχει το τσιγάρο, τις ασθένειες που προκαλούνται από τη χρήση του αλλά και να συζητήσουν για τα πρότυπα και τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή την επικίνδυνη για την υγεία συνήθεια καθώς και τις μεθόδους διακοπής της.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση, προέρχονται από 13 σχολεία στα οποία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα έως σήμερα και αφορούν 232 παιδιά της Στ΄ τάξης (ποσοστό συμμετοχής 82,3%) καθώς και 177 οικογένειες (ποσοστό συμμετοχής 76,29%), όπου και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνήθειές τους γύρω από το κάπνισμα και την άσκηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.