Εκτενές ρεπορτάζ του Al Jazeera για την ΕΒΟΛ

Λαμπρό παράδειγμα φαίνεται ότι είναι η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ που διαγράφει θετική πορεία στην Ελλάδα της κρίσης και δεν είναι τυχαίο που κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού τηλεοπτικού σταθμού al jazeera, θα αφιερώσει εκτενές ρεπορτάζ στο θέμα.

Στις εγκαταστάσεις της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ήρθε σήμερα κλιμάκιο του με μεγάλη απήχηση ειδικά στον αραβικό κόσμο τηλεοπτικού δικτύου που αφιέρωσε πέντε ώρες σε συνέντευξη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου Νικήτα Πρίντζου και σε πλάνα από τη διαδικασία παραγωγής γάλακτος, τυριού, γιαουρτιού και γενικά των προϊόντων της ΕΒΟΛ.

Το ζήτημα που απασχόλησε κυρίως τους δημοσιογράφους του ξένου τηλεοπτικού δικτύου ήταν ότι από σήμερα καταργείται η ποσόστωση στο αγελαδινό γάλα εκ μέρους της ΕΕ για τη χώρα μας και τις επιπτώσεις θα έχει αυτό για την κτηνοτροφία της περιοχής, ενώ το ρεπορτάζ έγινε μετά από έγκριση των γραφείων του Λονδίνου, που είναι η έδρα του al jazeera στην Ευρώπη.

Ο κ. Πρίντζος δήλωσε ότι η κατάργηση της ποσόστωσης για το αγελαδινό γάλα θα αποτελέσει πλήγμα για της περιοχή μας και για την κτηνοτροφία της χώρας μας, προς όφελος των χωρών της Ευρώπης, που με χαμηλό κόστος θα αυξήσουν την παραγωγή τους, με συνέπεια να αυξηθούν και οι εισαγωγές γάλακτος.
Όπως ανέφερε με στοιχεία ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, η παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα από τις 850.000 τόνους έπεσε στις 600.000 τόνους, ενώ εκτίμησε ότι με την κατάργηση της ποσόστωσης θα ζημιωθούν ακόμη περισσότερο οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι.

Το δεύτερο και σημαντικό κομμάτι του ρεπορτάζ αφορούσε το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ και ο Νικήτας Πρίντζος ρωτήθηκε πως κατορθώνει και έχει ανοδική πορεία, στην περίοδο της κρίσης στη χώρα μας.
Μάλιστα το ξένο τηλεοπτικό συνεργείο πήρε εκτενέστατα πλάνα από τους χώρους του εργοστασίου και τη διαδικασία παραγωγής όλων των προϊόντων, με σκοπό να προβληθούν στο ρεπορτάζ που θα γίνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.