Ενισχύεται με προσωπικό το ΕΚΑΒ Βόλου

Απάντηση της Υφυπουργού Υγείας σε ερώτηση της βουλευτού Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Η νέα Υφυπουργός Υγείας κ. Παπακώστα απαντώντας προχθές το απόγευμα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Μαγνησίας κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου με νέο προσωπικό. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας είχε καταθέσει πριν μερικές ημέρες επίκαιρη ερώτηση για τις επείγουσες διακομιδές ασθενών και τις μεγάλες ελλείψεις του ΕΚΑΒ ζητώντας να ενημερωθεί για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή προχθές το απόγευμα η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη επεσήμανε στην Υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης τόσο του ΕΚΑΒ όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας σε ό,τι αφορά στους οδηγούς ασθενοφόρων.

Η βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε στα περυσινά τραγικά περιστατικά θανάτων – παραθεριστή και κατοίκων της Μαγνησίας- για τα οποία είχε απευθύνει σειρά ερωτήσεων στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Υφυπουργός κ. Παπακώστα ανταποκρινόμενη στις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις της κ. Χρυσοβελώνη δεσμεύθηκε πως από τις προγραμματιζόμενες προσλήψεις 200 ατόμων για το 2014, το ΕΚΑΒ θα κατανείμει ικανό αριθμό πληρωμάτων ασθενοφόρων σύμφωνα με τις ανάγκες του Νομού Μαγνησίας.

Μάλιστα η Υφυπουργός Υγείας ζήτησε από την κ. Χρυσοβελώνη κατά την επόμενη συνάντησή τους στο Υπουργείο να καταθέσει τις προτάσεις των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» για το πρόβλημα των επειγουσών διακομιδών μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.