Αχ. Μπέος: Δεν ήξερα ότι υπάρχουν αντιδράσεις για το τέρμα λεωφορείων

Αναμένεται η απόφαση της Διεύθυνσης Κινητικότητας. Εξετάζονται ακτή ΝΟΒ και λόφος Γορίτσας

Αναβλήθηκε το θέμα μεταφοράς της αφετηρίας και τέρματος των λεωφορειακών γραμμών που σήμερα σταθμεύουν στον Άναυρο, που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας. Η συζήτηση έγινε παρουσία κατοίκων της περιοχής Αθανασάκη και ο δήμαρχος τόνισε ότι η Διεύθυνση Κινητικότητας εξετάζει το τέρμα των λεωφορείων να γίνει στην Ακτή ΝΟΒ ή στο λατομείο που υπάρχει στο λόφο της Γορίτσας και το θέμα αναβλήθηκε μέχρι να προσκομίσει την εισήγησή της η υπηρεσία.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι η πρόταση για μεταφορά της αφετηρίας των γραμμών Νο 1, 3, και 15, στην οδό Πλαστήρα πριν τον Άναυρο, προέκυψε από τη συνάντηση κατοίκων του Αναύρου και του ΚΤΕΛ και δεν έχει καμία σχέση η Δημοτική Αρχή, που δεν γνώριζε ότι υπήρχαν αντιδράσεις των κατοίκων.

«Στην επιστολή προς τη Διεύθυνση Κινητικότητας, ζητούμε τα λεωφορεία να κάνουν ολιγόλεπτη στάση στον Άναυρο και στη συνέχεια να συνεχίζουν την πορεία τους και να κάνουν αναστροφή στην Ακτή ΝΟΒ ή στο λατομείο που υπάρχει στο λόφο της Γορίτσας.
«Απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι τα λεωφορεία να φύγουν από τον Άναυρο και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί μετά την εισήγηση της υπηρεσίας», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, που εξήγησε ότι ποτέ δεν πήρε μέρος σε συζήτηση για το θέμα και ποτέ δεν έλαβε καμία απόφαση, ενώ πρόσθεσε την πάγια αρχή του να φύγει η αφετηρία των λεωφορείων από κατοικημένη περιοχή.

Ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρύφων Πλαστάρας, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε από το ΚΤΕΛ, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, που ήδη έχουν υποβάλει μήνυση κατά του ΚΤΕΛ για το θέμα των λεωφορείων.
«Προσπάθεια του ΚΤΕΛ είναι να εξυπηρετηθεί ο Άναυρος και το Νοσοκομείο και να αποσυμφορήσουμε τον Άναυρο από τα λεωφορεία», τόνισε και πρόσθεσε ότι στις οδούς Αθανασάκη και Πλαστήρα σοβαρό πρόβλημα από τα παρκαρισμένα οχήματα.

Ο κάτοικος της περιοχής Νίκος Πράντζος ανέφερε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να εξυπηρετούνται το Μουσείο και το Νοσοκομείο. Όπως ανέφερε, χθες που ήρθαν δύο κρουαζιερόπλοια, σγτο Μοηυσείο πήγαν επτά λεωφορεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ την Αθανασάκη χρησιμοποιούν τα ασθενοφόρα και γενική έχει μεγάλη κίνηση.

Εκ μέρους Μουσείου Βόλου ο τμηματάρχης εκθέσεων, τόνισε ότι η οδός Αθανασάκη γεμίζει με λεωφορεία σχολείων και τουριστών, ενώ τα πεζοδρόμια μόνιμα κατειλημμένα. Αν διέρχεται και λεωφορείο θα υπάρχει πρόβλημα, τόνισε.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα πάει επί τόπου να δει το πρόβλημα που υπάρχει και κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να πάνε μαζί, κάτι που τελικά κανονίστηκε για το πρωί της Δευτέρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.