Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Κάλεσμα προς τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, απηύθυνε η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων με μοναδικό αίτημα τη συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Τσέλιος αρνήθηκε να συγκαλέσει Δ.Σ. επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο σύλλογος δε συμμετέχει σε συλλαλητήρια, παρά μόνο εάν είναι απόφαση της Ομοσπονδίας ή της ΕΣΕΕ, μηδενίζοντας επί της ουσίας τον αυτόνομο ρόλο του Εμπορικού Συλλόγου».

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συνεργασία, το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν πάνω από 900 σωματεία, εκ των οποίων περίπου 120 είναι σωματεία, σύλλογοι και ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ενώ οι αποφάσεις συμμετοχής καθημερινά αυξάνονται.

Η παράταξη των εμπόρων τονίζει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματοβιοτέχνες να πνίγονται στα χρέη, καθώς οφείλουν σε δημόσιο, ΟΑΕΕ, τράπεζες και προμηθευτές, μένουν ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, ούτε και σύνταξη.

Η αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλους τους εμπόρους να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση. «Δύναμή μας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τα οποία πλήττονται το ίδιο με εμάς και η ανάπτυξη μαζικών και σωστά προσανατολισμένων διεκδικητικών αγώνων, που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας. Τέρμα πια στις αυταπάτες και την αναμονή λύσεων με εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση, που θα υλοποιούν με διαφορετικό τρόπο την ίδια αντιλαϊκή πολιτική», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.