Κατά πλειοψηφία η δημοπρασία για παγοδρόμιο, καρουζέλ και λούνα παρκ στο Βόλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε, η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή συνεδρίασή της, το πρακτικό πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια διάκοσμου για τα Χριστούγεννα, προϋπολογισμού 40.460 €. Επίσης, εγκρίθηκε η κατάρτιση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για παραχώρηση χώρων στην πλ. Πανεπιστημίου, στην Πλ. Ρήγα Φεραίου και στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στη διάρκεια των εορτών.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος θα δημιουργηθεί στη Δημητριάδος, ένα σκέπαστρο μήκους 600 μ. με μπλε ουρανό. Μάλιστα θα δημιουργηθεί βάση από καουτσούκ, ώστε να μπορούν να αφαιρούνται, ενώ τα λαμπάκια, όπως ανέφερε ο Αχιλ. Μπέος, σε μήκος θα φθάνουν τα 28-30 χλμ. Όπως τόνισε υπάρχουν δύο εργοστάσια στην Ελλάδα που κατασκευάζουν λαμπάκια, ο πρώτος είπε ότι δεν μπορεί αν καλύψεις τις ανάγκες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε αναγκαστικά ο Δήμος απευθύνθηκε στον δεύτερο ενδιαφερόμενο.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης ρώτησε αν υπάρχει μελέτη και η απάντηση της υπηρεσίας ήταν θετική, ενώ καταψήφισαν οι μειοψηφίας (Μ. Πατσιαντάς, Π. Σκοτινιώτης και Απ. Νάνος).

Επίσης, κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατάρτιση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για παραχώρηση πλ. Πανεπιστημίου, της Πλ. Ρήγα Φεραίου και του πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου, για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στη διάρκεια των εορτών. Για το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου τονίστηκε ότι υπάρχει θετική εισήγηση του ΟΛΒ, που αναμενόταν να καθαρογραφεί.

Η τιμή εκκίνησης για την παραχώρηση ανέρχεται σε 12.000 €, όπως ανακοινώθηκε, ενώ στους όρους παραχώρησης είναι η υποχρέωση του αναδόχου να στολίσει το Δημαρχείο Βόλου, τον κόμβο του δημαρχείου (αρχή Ιάσονος – τέρμα Δημητριάδος) και την Πλατεία Αγ. Νικολάου. Επίσης, ο Δήμος Βόλου μετά την παραχώρηση δεν έχει καμία υποχρέωση για ορισμό τεχνικού ασφάλειας των εγκαταστάσεων, η δαπάνη νερό και ρεύμα βαρύνει τον ανάδοχο, όπως και η πιστοποίηση εγκαταστάσεων, για τη δημιουργία παγοδρομίου, καρουζέλ λούνα παρκ, τα οποία και θα διακοσμήσει με δικές του δαπάνες.
«Εκτός από το τίμημα, βασική προϋπόθεση είναι ο ανάδοχος να αναλάβει το κόστος στολισμού της Πλατείας Αγ. Νικολάου και Δημαρχείου, καθώς και όλους τους χώρους που θα βάλει παιχνίδια», τόνισε οπ Αχιλλέας Μπέος, που επισήμανε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο ανάδοχοι, που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Κόντρα για τη διατύπωση
Προηγήθηκε σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με θέμα τη χωροθέτηση των Πλατειών Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου και του Πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου για την κατάρτιση όρων διακήρυξης δημοπρασίας, που ενέκρινε στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή.
Επειδή στην εισήγηση της Υπηρεσίας αναγραφόταν ο όρος «παραχώρηση» για το Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, που ανήκει στον ΟΛΒ και όχι στο Δήμο Βόλου, ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Στόικος, έθεσε θέμα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση ενός χώρου που δεν ανήκει στο Δήμο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης και μέλος της ΕΠΖ Άρη Σαββάκη, με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που τα έβαλε με τις υπηρεσίες, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να μπει η λέξη «παραχώρηση». Πρόσθεσε δε ότι όταν οι υπηρεσίες φέρνουν θέματα στις επιτροπές θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές, ενώ κατάληξε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις για το λάθος που έγινε.
Τελικά οι σύμβουλοι των μειοψηφιών Κ. Γαργάλας, Κατερίνα Τσοπουρίδου και Νίκος Στόικος, μειοψήφισαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.