Μεταπτυχιακό τμήμα θα φιλοξενήσει η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Αυξάνεται κατά ένα τμήμα η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, που παράλληλα προσπαθεί να αναπτύξει επιπλέον δραστηριότητες και μεταπτυχιακά ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως ανακοίνωσε από το Βόλο ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Σαράντης Ψυχάρης, που συνοδεύονταν από το μέλος της Δ.Ε. Γιώργο Ζέρβα, ενώ τόνισε ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου είναι από τα παραρτήματα με υψηλό επίπεδο σπουδών και δεν απέκλεισε τη δημιουργία και νέου προγράμματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου στεγάζεται και η ΑΣΠΑΙΤΕ, ο διευθυντής του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι στο παράρτημα της σχολής φοιτούν 150 άτομα στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής και 50 άτομα στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός φέτος των σπουδαστών τριπλασιάστηκε, ενώ στόχος είναι το παράρτημα να αναπτυχθεί. «Φιλοδοξούμε στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο να λειτουργήσει και μεταπτυχιακό πρόγραμμα» δήλωσε ο κ. Σαβελίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στο εγχείρημα είναι σύμμαχος ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ και συμπαραστάτης ο Δήμος Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Ψυχάρης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου να αποτελέσει θερμοκοιτίδα και γι άλλες δραστηριότητες, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε να δημιουργηθούν μεταπτυχιακά και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα.

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία και με το Δήμο Βόλου και αίτημα για τη δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων, επισημαίνοντας ότι μέσα στους στόχους είναι η λειτουργία προγράμματος στην Αθήνα, μικτού συστήματος και εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης επικοινωνία προκειμένου να ελαχιστοποιούνται και τα έξοδα της μετακίνησης των σπουδαστών.

Ο κ. Ψυχάρης διευκρίνισε ότι για να λειτουργήσει νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου θα πρέπει να εγκριθεί από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). «Θέλουμε να προσφέρουμε καινούργια πράγματα. Θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένες στρατηγικές μέσα από διαβούλευσης η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα εξετάσουμε το κάθε παράρτημα ξεχωριστά και δε θα είναι ομοιογενής η αντιμετώπισή τους, καθώς π.χ. το παράρτημα του Βόλου έχει μια ιδιαιτερότητα, είναι πάρα πολύ καλό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, χαρακτήρισε πολύ θετικό την πρόθεση της ΑΣΠΑΙΤΕ για αύξηση των σπουδαστών στο παράρτημα του Βόλου και πρότεινε στον πρόεδρο να εξετάσει το ενδεχόμενο λειτουργίας προγράμματος ή σεμιναρίου με εξειδίκευση στην ψυχολογία. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Βόλου θα βρίσκεται στο πλευρό της ΑΣΠΑΙΤΕ για όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται.

Ο κ. Ψυχάρης, εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση της κ. Τοκαλή, και διευκρίνισε ότι για την παροχή καλύτερης ποιότητας σπουδών θα μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τμήμα θα μειωθεί. Μάλιστα ανακοίνωσε το πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ θα δίνεται και στα αγγλικά ενώ τόνισε ότι Πανελλαδικά λειτουργούν συνολικά 10 παραρτήματα της Ανώτατης Σχολής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.