Με μόλις δύο χειριστές καλείται να παλέψει τα φαινόμενα του χειμώνα η Περιφερειακή Ενότητα

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕΜ&Σ

Με μόλις δύο χειριστές και χωρίς το προσωπικό με σύμβαση ορισμένων μηνών να μπορεί να συνδράμει, καλεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να αντιπαλέψει τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Αναφορικά με τα μηχανήματα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η κα Κολυνδρίνη τόνισε ότι είναι επτά και έχουν συντηρηθεί κανονικά, ωστόσο πρόβλημα υπάρχει με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας που υποστελεχώνεται.

Η κα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι «διαθέτουμε μόλις δύο χειριστές για επτά μηχανήματα που διαθέτουμε. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε κρατικό επίπεδο. Να μας αφήσουν να κάνουμε προσλήψεις γιατί με τις δίμηνες συμβάσεις, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο βασικό πρόβλημα. Στα πεντάμηνα επειδή η ειδικότητα των χειριστών εμπίπτει στα βαρέως ανθυγιεινά, δεν προβλέπονται ειδικότητες χειριστών και είναι ειδικότητα που απουσιάζει από ολόκληρη Μαγνησία».

Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει εγκεκριμένο ποσό για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ενώ έχει βγει η εργολαβία και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τον αποχιονισμό.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστικής Υπηρεσία, ενόψει του χειμώνα. Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχος Χαρ. Πόζογλου «η Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει παρών. Από ανθρώπινο δυναμικό κι οχήματα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουμε οπουδήποτε απαιτηθεί και ζητηθεί να συνδράμουμε».

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η κα Κολυνδρίνη, ανέπτυξε τις δράσεις προγραμματισμού και συντονισμού των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών ως προς τη θωράκιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την αντιμετώπιση κινδύνων έναντι εκτάκτων φαινομένων, δράσεις που διασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας κι ετοιμότητας, παρά την υποστελέχωση που παρατηρείται κυρίως σε χειριστές και οδηγούς μηχανημάτων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν καθόλα έτοιμοι παρά τις κάποιες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν κι ανέφεραν τα μέσα και τους πόρους που συγκροτούν αυτή την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Προσεγγίστηκαν το επιχειρησιακό πλάνο ανά περιοχή, δράση, βαθμό επιφυλακής καθώς και τα ακολουθούμενα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για την έγκαιρη επικαιροποίηση του σχεδιασμού, την ορθολογικότερη κατανομή των ρόλων, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενεργών εθελοντών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.