Μπέος για αδέσποτα: «Δεν με ενδιαφέρει η άποψη των φιλοζωικών»

«Οι περισσότεροι πολίτες μας λένε μπράβο»

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες λένε μπράβο στη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά από το Βόλο, τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που αναφέρθηκε στους μερικούς που αντιδρούν στην πρωτοβουλία αυτή, λέγοντας ότι προσφέρονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα ζώα, ενώ δεν έχει σκοπό να κάνει καμία συνάντηση με τις Φιλοζωικές οργανώσεις για το θέμα.

Ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή δεν θα καμφθεί, λόγω αντιδράσεων μερικών ανθρώπων και ορισμένων ΜΜΕ που λειτουργούν σκωπτικά. Ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε αδιανόητη την εικόνα των αδέσποτων σκυλιών για την πόλη, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε και θα το τηρήσει, σεβόμενη και την άποψη των πολιτών.

Αναφερόμενος στη χθεσινή περισυλλογή σκυλιών στην παραλία του Βόλου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «θα κριθούμε από τον κόσμο και μόνο από αυτόν. Όταν υπάρχουν 150 πολίτες που λέμε μπράβο και 7-8 που αντιδρούν, εντάξει αλλά εγώ λέω σε αυτούς που αντιδρούν: Με αυτή την κίνηση προσφέρουμε νερό τροφή και κτηνιατρική περίθαλψη στα αδέσποτα που τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε». Αν δεν τα φροντίσουμε ποιος θα τα περιθάλψει, διερωτήθηκε ο δήμαρχος, που εκτίμησε ότι επιτίθενται στους ανθρώπους γιατί δεν έχουν φαγητό και νερό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπέος ξέκοψε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συνάντηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις, δεν τον ενδιαφέρει η άποψή τους και η απόφαση που λήφθηκε θα εφαρμοστεί.

Τα σκυλιά που θα περισυλλεγούν τα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου Γλαφυρών, που έχει δυναμικότητα μέχρι 200 αδέσποτα. Αν διαπιστωθεί, τόνισε ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην εκμίσθωση χώρου για το σκοπό αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.