Νέες αντιδράσεις τοπικών φορέων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Την ανάγκη πριν ληφθούν οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην πόλη του Βόλου, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία και την οικονομική κρίση επισημαίνει σε επιστολές που απέστειλε χθες προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Ιωάννη Βρούτση, τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και προς τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνο Καρβούνη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ», Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, κ. Μιχάλης Μιτζικός.
Ο κ. Μιτζικός, αφού αναφέρεται στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στην πόλη του Βόλου και στη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός βολιωτικών οικογενειών, ζητεί η επιλογή των πόλεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να γίνει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων για τις ανάγκες της κάθε περιοχής, με στόχο μη στερηθούν οι πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη έστω και την ελάχιστη στήριξη που δικαιούνται από την Πολιτεία.

Ο Αλέξ. Μεϊκόπουλος
Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «το πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση είναι ένα μέτρο-ελεημοσύνη που αφορά ελάχιστους, εκείνους που βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας, αποκλείοντας τη συντριπτική πλειονότητα των φτωχοποιημένων Ελλήνων.
Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, που θα εφαρμοστεί τελικά από τις 20 Σεπτεμβρίου σε 13 Δήμους, απέκλεισε το Δήμο Βόλου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον διακηρυγμένο στόχο του μέτρου, που είναι-υποτίθεται- να δημιουργηθεί ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η συνολική ευθύνη για την εξαίρεση του Βόλου από το συγκεκριμένο ημίμετρο κοινωνικής πολιτικής ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία καθορίζει την κατανομή των πόρων που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.