Παιδικό Σταθμό θέλουν να δημιουργήσουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΣτην ανέγερση Παιδικού Σταθμού, για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων, στοχεύει να προχωρήσει η νέα Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου και για το σκοπό αυτό πρότεινε στη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» την ανταλλαγή οικοπεδικής έκτασης που διαθέτει στη Μηλίνα και είναι έκτασης 12 στρεμμάτων, με κάποιο άλλο ακίνητο του Νοσοκομείου στην πόλη του Βόλου.

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, σήμερα το μεσημέρι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γιαννακός, δήλωσε ότι θα προτείνει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου την ανταλλαγή αυτή, ώστε να αξιοποιηθεί και η έκταση που διαθέτει ο Σύλλογος εργαζομένων.

Για την αξιολόγηση
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στα άλλα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την ικανοποίησή τους διότι ήδη παρέδωσαν τις αξιολογήσεις τους στον Σύλλογο 561 εργαζόμενοι, από το σύνολο των 570 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο κ. Γιαννακός τόνισε ότι ο Σύλλογος συντάσσεται με την ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει απεργία – αποχή για το θέμα των αξιολογήσεων από τις 31 Αυγούστου, ενώ επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο.

Ελλείψεις σε προσωπικό
Ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου και έχει αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν πάρει άδειες και ρεπό από το 2013. Πρόσθεσε δε ότι ο Σύλλογος θα στείλει υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας και τους βουλευτές Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το τελευταίο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, προβλέπονταν 900 άτομα – εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τώρα έχουν μείνει 570 (με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και τη «Φιλύρα») εργαζόμενοι. Όπως ανέφερε απαιτούνται ακόμη 300 εργαζόμενοι, αλλά επείγει η πρόσληψη στο Νοσοκομείο 100 εργαζόμενων διοικητικό, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Τέλος, στη γενική συνέλευση, έγινε αναφορά στην εκπτωτική κάρτα που έχει εκδώσει ο Σύλλογος, για την αγορά αγαθών, υπηρεσιών και προϊόντων, όπου συμμετέχουν περίπου 40 – 50 καταστήματα, σε μία προσπάθεια την περίοδο της οικονομικής κρίσης, να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.