Παρέμβαση των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο για συμβάσεις αορίστου και ΒΑΕ

Παρέμβαση στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας με αίτημα την υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα όλων των καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν ότι οι Πρυτανικές Αρχές καλούσαν σήμερα τις εργαζόμενες, να υπογράψουν επέκταση της σύμβασης για 20 ημέρες και η Διοίκηση του Σωματείου σε άμεση αντίδρασή της, επιδίωξε συνάντηση με τον Αντιπρύτανη, ο οποίος δεν είχε χρόνο για να συζητήσει για τα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων.

Οι καθαρίστριες ζητούν να σημάνει συναγερμός και επισημαίνουν ότι το να μπει εργολάβος στην καθαριότητα του ιδρύματος θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις καθαρίστριες, τα δικαιώματά τους και την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, όσο και για την ίδια την υγιεινή του Πανεπιστημίου και την υγεία φοιτητών και εργαζομένων σε αυτό.

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών μαζί με τις καθαρίστριες, ζητούν να σταματήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου στην καθαριότητα και να αναλάβει η πρυτανική αρχή την ευθύνη για τις προσλήψεις των καθαριστριών όχι με την κατάπτυστη 20ήμερη επέκταση της σύμβασης αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με ένταξη των καθαριστριών στα ΒΑΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.