Ποιες οι προτεραιότητες στελεχών της νέας δημοτικής αρχής Βόλου

Ανέλαβαν τα ηνία της δημοτικής αρχής Βόλου από σήμερα, τα στελέχη της παράταξης του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ενώ από νωρίς το πρωί, βρέθηκαν στα γραφεία τους, κάνοντας τον προγραμματισμό, τόσο της ημέρας, όσο και των επόμενων μηνών.

Το «Ράδιο-Ένα 102,5» και η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ κατέγραψαν τις πρώτες εκτιμήσεις ανθρώπων που στελεχώνουν τις νέες αντιδημαρχίες ή προτάθηκαν για την προεδρία οργανισμών.

Αρ. Σαββάκης: Στα σχέδιά μας το θεματικό πάρκο της Αργούς και το Δημοτικό Θέατρο

Στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής είναι η ολοκλήρωση του δημοτικο΄θυ θεάτρου Βόλου, η δημιουργία «Μουσείου της Αργούς», δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Τοπικής Απασχόλησης και Προγραμματισμού – διαχείρισης ΣΕΣ κ. Αριστείδης Σαββάκης.
Όπως τόνισε απομένει μια τυπική διαδικασία να επικαιροποιηθεί ο διαγωνισμός για το Μουσείο της Αργούς. Έχουμε ένα πλάνο για το Μουσείο, και πιστεύουμε ότι ο χώρος που είχε προταθεί θα παραμείνει ο ίδιος. Παράλληλα, κάποια θέματα που δεν υπήρχαν στο σχέδιο, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να περιληφθούν. Το Μουσείο με το Θεματικό πάρκο θα γίνει πόλος έλξης για τον εσωτερικό καταρχήν τουρισμό».
Σύμφωνα εξάλλου με όσα δήλωσε ο κ. Σαββάκης, «είχαν γίνει κάποιες προτάσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τις οποίες πρέπει να εξετάσουμε, να κάνουμε μια επικαιροποίηση, για να μπορούμε να δούμε εάν μπορούν να εφαρμοστούν. Το βασικό για εμάς, είναι να μπορούμε να πάρουμε και να διεκδικήσουμε, τα χρήματα που πρέπει για το Βόλο, σε συνεργασία με τον κ. Αγοραστό . Στόχος όμως είναι να μπορέσουν να έρθουν στην πόλη χρήματα και πέρα από το ΠΕΠ, μέσω άλλων προγραμμάτων, τα «τομεακά» απ΄τα υπουργεία, και σίγουρα θα διεκδικήσουμε χρήματα εκτός Ελλάδας, όπως απευθείας από την Ε.Ε.».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Σαββάκης, «δεν αποκλείουμε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη ώστε να τον ακούσουμε τι μπορεί να κάνει στο δήμο. Εμείς όμως θα θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δικές μας υπηρεσίες και να δουλέψουμε στην κατεύθυνση αυτή. Στόχος είναι και η ΑΝΕΒΟ να λειτουργήσει με αναπτυξιακά κριτήρια και με πρόσωπο διαφορετικό με αυτό που λειτουργούσε μέχρι σήμερα…».
Σημείωσε ότι «τη Δευτέρα θα γίνει μια ευρεία συνάντηση με όλους τους φορείς, όπως με τη ΔΕΥΑΜΒ, που έχουν κάνει προγραμματισμό για τα έργα».

T. Μπατζιάκας: «Θα υλοποιήσουμε σύντομα τις προτεραιότητές μας»
«Έχουμε θέσει ορισμένες προτεραιότητες τις οποίες σύντομα θα υλοποιήσουμε» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας . Σύμφωνα με όσα υποστήριξε χθες στο «Ράδιο-Ένα», «τα ΚΑΠΗ είναι ερημωμένα, δεν λειτουργεί τίποτα , θα βάλουμε μια τάξη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει κανονικά και κάναμε ήδη τις πρώτες επαφές , ώστε να βρούμε εταιρείες –χορηγούς για να το εμπλουτίσουμε με πράγματα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα και για τα αδέσποτα. Είχαμε μια λύση όπως η έκταση για τα αδέσποτα, αλλά «κοιτάμε και αλλού». Έχω ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα και έχουμε σηκώσει τα μανίκια και δουλεύουμε».

Δ. Λιβογιάννης: Άριστη σχέση με τα Τοπικά Συμβούλια και τους αντιδημάρχους
«Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν τα Τοπικά Συμβούλια . Οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στα χωριά τους και προσπαθούν, γνωρίζουν τα προβλήματα. Θα υποστηριχθούν τα Τ.Σ. και εγώ θα μεταφέρω τα αιτήματά τους στον αρμόδιο κάθε φορά αντιδήμαρχο», είπε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Ν. Ιωνίας και Περιφερειακών Ενοτήτων κ. Δημήτρης Λιβογιάννης. Όπως δήλωσε, «προσωπικά θα λειτουργώ ως συντονιστής. Τα τοπικά συμβούλια ήδη μπήκαν στο ρόλο τους και αμεσότερα πλέον θα μεταφέρονται τα προβλήματα. Κάνοντας μια προεργασία μέχρι τις 15 Αυγούστου, είχαν συγκεντρωθεί τα τεχνικά προγράμματα από 22 χωριά. Το μέχρι σήμερα μεγάλο πρόβλημα, ήταν η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών, δεν υπήρχε εύρυθμη λειτουργία γιατί δεν πήγαινε αρμοδίως το πρόβλημα. Ίσως υπήρχε έλλειψη προσοχής, έλλειψη ενδιαφέροντος, και στο τέλος αναγκάζονταν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, να κάνει μόνος του το πρόβλημα» σημείωσε ο νέος αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.