Προς παράταση η θεώρηση των αδειών λαϊκών αγορών

Παράταση θεώρησης των αδειών λαϊκών αγορών, ζήτησαν με έγγραφό τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου χθες, οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Απόστολος Τσακανίκας, κατέθεσε στο προεδρείο έγγραφο – τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο μετατίθεται χρονικά για ένα δίμηνο (μέχρι 31.12.2014) η ισχύς των υφιστάμενων αδειών για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, μεταφερόμενης από 31.12.2014 σε 2.3.2015 της καταληκτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας και των Δήμων, της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου για την ανανέωσή τους.

Ο κ. Τσακανίκας επισήμανε ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, απόφαση πρέπει να λάβει και το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου για παράταση της θεώρησης των αδειών λαϊκών αγορών.

Επίσης, αναβλήθηκε η συζήτηση για τα ημερήσια δικαιώματα των λαϊκών αγορών και ο κ. Τσανακίνας δεσμεύτηκε να φέρει πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, των επαγγελματιών, που ζητούν την καταβολή του δικαιώματος ανά ημέρα.

Σημειώνεται ότι, επειδή η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ορίσει την καταβολή του τέλους ανά μήνα, υπάρχουν οφειλές των επαγγελματιών λαϊκών αγορών για τους μήνες Ιούνιο ως και Οκτώβριο, για τις οποίες θα προχωρήσουν σε ρυθμίσεις με το Δήμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.