Πρόσθετη χρηματοδότηση εξετάζει η Ευρώπη για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

Τόνισε η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ από το Βόλο

Το γεγονός ότι η Ευρώπη εξετάζει να χορηγήσει πρόσθεση χρηματοδότηση στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο και ανεξέλεγκτο κύματα μετανάστευσης, επισήμανε η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, που βρέθηκε στο Βόλο για να μιλήσει σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου ημερίδα με θέμα “οι κανονισμοί του Δουβλίνου για τους χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα μετανάστες και η Ελλάδα”, όπως προκύπτει από απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος και των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης.

Η Ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι απαιτείται ενίσχυση της δύναμης Frontex που αποκλειστικά αντιμετωπίζει τη φύλαξη των συνόρων αλλά να διατεθούν ποσά για τον εξοπλισμό και τις υποδομές για Κέντρα πρώτης υποδοχής και για τις υπηρεσίες ασύλου που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα και λειτουργούν εδώ κι ένα χρόνο.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος έκανε λόγο για νέο σχεδιασμό μια ολοκληρωμένης και ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής, ώστε η Μεσόγειος να μη μετατρέπεται σε νεκροταφείο για μετανάστες και να μην επιβαρύνονται οι μεσογειακές χώρες και ιδίωςς η Ελλάδα που καταρρέει έτσι κι αλλιώς οικονομικά, με ένα δυσανάλογο βάρος πέρα εντελώς από τις δυνάμεις τους.

Οι συμφωνίες του Δουβλίνου, ακριβώς αποσκοπούν στο να φορτώσουν όλο το πρόβλημα στα μεθοριακά μεσογειακά κράτη – μέλη, και να νίπτουν τας χείρας τους αυτοί που αποτελούν τον πραγματικό προορισμό των μεταναστών, όπως η Γερμανία.

Για τις εκλογές
Αναφερόμενη σε ενδεχόμενο εκλογών η Ελίζα Βόζενμπεργκ εκτίμησε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή διασαλεύουν το κλίμα σταθερότητας που έχει ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές. Για το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κι αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση η κ. Βόζενμπεργκ είπε κάνει τα βήματα που απαιτούνται για να ανακουφίσει τα κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν.

Ο Κ. Χρυσόγονος διέβλεψε εκλογές το αργότερο τον Μάρτιο που θα οδηγήσουν σε αλλαγή κυβέρνησης λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εκτίμησε ότι θα πρόκειται για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.