Στο Βόλο αναμένονται σήμερα το απόγευμα οι 52 μετανάστες που εντοπίστηκαν στις 5 το πρωί στη βραχονησίδα Γιούρα, όπου πιθανόν τους αποβίβασαν Τούρκοι δουλέμποροι, που δεν εντοπίστηκαν.
Οι μετανάστες, αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα και με κινητό τηλέφωνο ενημέρωσαν το 112 (Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης), με αποτέλεσμα να πάει επί τόπου το πλωτό του Λιμεναρχείου Σκοπέλου που τους εντόπισε στις 5 το πρωί.
Οι μετανάστες βρίσκονται στη Σκόπελο, είναι καλά στην υγεία τους και στις 15.15 θα ταξιδέψουν με το πλοίο «Πρωτεύς» με προορισμό το Βόλο, όπου θα μείνουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Περιφερειακής Ενότητας.
Πρόκειται για 20 άνδρες, 22 γυναίκες και 10 παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία.
Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο της Π.Ε. Μαγνησίας, που ήδη έχει ετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.
Με το που οι μετανάστες θα φτάσουν στο Βόλο, το Λιμεναρχείο θα τους παραδώσει στην Αστυνομία, που θα αναλάβει τη μεταφορά και τη φύλαξή τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.
Οι μετανάστες θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, θα τους δοθεί φαγητό (με τη βοήθεια της Εκκλησίας σήμερα και με εταιρία catering από αύριο), ρούχα και άλλα αναγκαία είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια θα κινηθεί η διαδικασία απέλασης ή ελευθερίας με όρους.































