«Το πάρκο… αλλιώς», με… πρόσκληση σε όλα τα παιδιά!

Καλοκαιρινή γιορτή στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο ετοίμασε μια γιορτή για το τέλος της χρονιάς. Θέλοντας να απευθυνθεί σε όλα τα παιδιά της πόλης και κυρίως στα παιδιά των γειτονικών σχολείων, θα πραγματοποιήσει την καλοκαιρινή γιορτή του στο πάρκο «τα παλιά σιλό», που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το ΚΔΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΚΔΑΠ που είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, έχει κυρίως εικαστικό προσανατολισμό και στο χώρο του λειτουργούν εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια. Αναλυτικότερα στο ΚΔΑΠ λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών, εικαστικού παιχνιδιού, κίνησης και χορού, κολάζ, παραμυθιού και κατασκευών, κηπουρικής και δημιουργικής γραφής. Το κλείσιμο επομένως της χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από μια ανάλογη προσέγγιση.

Την Δευτέρα στις 8 του Ιούνη το πάρκο της γειτονιάς μας μεταμορφώνεται. Καλλιτεχνικές δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια και κατασκευές θα αποτελέσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα για τα παιδιά και τους γονείς τους. Μια γιγαντόκουκλα- κάμπια που μετατρέπεται σε μικρές κουκλοθεατρικές σκηνές, συνυπάρχει με ένα μεγάλο χαλί που ζωγραφίζεται από τα παιδιά. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα επιτρέπουν στα παιδιά να εξερευνήσουν τους ήχους, ενώ μια κατασκευή από πλαστικούς σωλήνες, τους δίνει την ευκαιρία να αντιληφθούν τη μετάδοση του ήχου μέσα από το παιχνίδι. Καλειδοσκόπια, ιστορίες κρυμμένες σε κύβους και σχοινιά που μπερδεύονται στα δέντρα του πάρκου και γίνονται παιχνίδι, αποτελούν ορισμένες από τις εκπλήξεις που θα συναντήσουν οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης το τμήμα υποδοχής και φιλοξενίας του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που ετοίμασε για τα παιδιά δροσερά παιδικά ποτά για τα καλωσορίσει .

Τα παιδιά που έχουν όρεξη για παιχνίδι αλλά και δημιουργική δράση, μπορούν να έρθουν στην εκδήλωση που θα γίνει στο πάρκο <<τα παλιά σιλό>> (Ευσταθιάδου και Αγγελέτου, Ν. Ιωνία) τη Δευτέρα στις 8 Ιουνίου μεταξύ 6.30 και 8.30. Όποια ώρα κι αν έρθουν θα βρουν φίλους για παιχνίδι και θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό απόγευμα. Χαρά μας θα είναι να δούμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, να γεμίσουμε το πάρκο παιδικές φωνές και να τους μυήσουμε σε έναν εικαστικό τρόπο εκπαίδευσης-διασκέδασης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.