Χ. Αθανασίου: «Δεν διώκει το πολιτικό σύστημα τους κατηγορούμενους της Χ.Α.»

Το γεγονός ότι του κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής δεν τους διώκει το πολιτικό σύστημα, αλλά είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβασή του στους δικαστές για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ανέφερε ότι τα στελέχη του σχηματισμού αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Ερωτηθείς αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι δεν βλέπει το λόγο, καθώς είναι άλλο τα πρόσωπα και άλλο οι κομματικοί σχηματισμοί.
«Εάν τα πρόσωπα έχουν ευθύνη θα παραπεμφθούν σε δίκη και θα έχουν μια δίκαιη δίκη. Εάν καταδικαστούν αυτό θα το αποφασίσει το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, βλέποντας τους σκοπούς ενός καταστατικού και τη δράση εντός κόμματος, τότε αποφασίζει αν είναι αντίθετα με το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου και τη δημόσια τάξη», ήταν η δήλωση του κ. Αθανασίου.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το θέμα της δίκης των προσώπων δεν είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας. «Δεν είναι πολιτική δίκη. η δίκη των κατηγορουμένων για τη Χρυσή Αυγή, αλλά δικαστική υπόθεση και οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι μόνο τα Δικαστήρια και κανένας άλλος», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το θέμα παρεμβάσεων στους δικαστές, το χαρακτήρισε αστειότητα και δήλωσε ότι «εγώ υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη και ουδείς μπορεί να μου καταλογίσει ότι παρενέβην ποτέ». Και να θέλει να παρέμβει κανείς οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν τέτοια ζηλευτή ανεξαρτησία από το Σύνταγμα, που δεν επηρεάζονται από κανέναν, πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι βρίσκονται σε δυσμενή θέση κάθε κατηγορούμενος και πολύ περισσότερο οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για βαριά αδικήματα και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι δήθεν διώκονται από το πολιτικό σύστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.