Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: Θα επαναφέρουμε το θέμα του Παλιού Λιμεναρχείου

Να τεθεί ξανά στη δημόσια συζήτηση ο σχεδιασμός και η υποδομή του λιμανιού, πρότεινε ο Βουλευτής

Χωρίς να θέλει να κρυφτεί, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για την κατάσταση στο Παλιό Λιμεναρχείο και την αδιαφορία όπως επεσήμανε ο κ. Κραβαρίτης από τους βουλευτές του νομού και του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως τα λόγια και τα βέλη του προέδρου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το θέμα όμως, σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο πρέπει να διορθωθεί άμεσα και ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να επαναφέρει το ζήτημα για να δοθούν λύσεις.

«Δεν θέλω να φερθώ ως πολιτικάντης, ούτε να στρουθοκαμηλίσω και στρογγυλέψω μια κατάσταση. Αυτά που είπε ο κ. Κραβαρίτης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όντως και από τη δική μας πλευρά δεν υπήρξε μια σχετική κινητοποίηση, μια επαφή μας με τη συγκεκριμένη συνοικία και περιοχή του Βόλου. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Νομίζω ορθά ρίχνει τα βέλη και θα έπρεπε να έχουμε ανταποκριθεί. Το αμέσως χρονικό διάστημα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν , θα πρέπει και ως κόμμα και ως Νομαρχιακή και ως Βουλευτές να υπάρξει μια αρχική καταγραφή των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η ιστορική αυτή συνοικία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος σχολίασε πως για το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι λύσεις και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από την πολιτεία έχουν μια συνολικότερη χροιά και δεν εστιάζουν μόνο σε μία περιοχή, γιατί αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι του Παλιού Λιμεναρχείου, το βιώνει όλη η πόλη.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει και μια διαδικτυακή επαφή με τον πρόεδρο του Συλλόγου μέσω τηλεδιάσκεψης και υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει επαναφορά στη δημόσια συζήτηση της πόλης του θέματος ενός συνολικότερου σχεδιασμού στην υποδομή του λιμανιού, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να μεταφερθεί ο χώρος που γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις, ιδίως των χύδην φορτίων, εκτός αστικής ζώνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.